MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Mobiele fruitpers

1326 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Mobiele Fruitpers zorgt voor een (h)eerlijke sapstroom

 

Al enkele jaren zorgt de mobiele fruitpers van Fréderic Lerouge ervoor dat je je eigen geteelde fruit kan verwerken tot lekker en gezond fruitsap. Het succes van de fruitpers inspireerde Fréderic om nog verder te gaan in de rentabiliteit en de snelheid van het verwerkingsproces. Het resultaat is een gloednieuwe mobiele fruitpers die in minder dan één minuut je appels verandert in een ‘bag-in-box’ van 5 liter heerlijk en lang houdbaar fruitsap. Met een verwerkingscapaciteit  van 2 ton per uur is dit momenteel de grootste rijdende sapverwerker in de Benelux.

 

Hoe werkt het?

Er zijn twee mogelijkheden:

1. De mobiele fruitpers toert door het land en zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt waar je terecht kan. Er is een samenwerking met diverse beurzen en tuincentra in het land en onlangs werden de activiteiten van de appelpers van Jabbeke overgenomen om ook in de provincie West-Vlaanderen een perfecte bereikbaarheid te hebben. Kijk in de agenda op de website.  www.mobielefruitpers.com

2. De thuisbasis van de mobiele fruitpers bevindt zich in Boeregemstraat 4a - 9840 Zevergem. Hier kan je terecht na afspraak.

Innovatie en Ecologie

De vaste locatie en thuisbasis van Fréderic is een echte referentie op gebied van ecologie en duurzaamheid. Er wordt volledig CO2 neutraal gewerkt en alle energie en warmte wordt op het bedrijf zelf geproduceerd. Reeds vijf jaar voorziet de 28 ha grote kwekerij in de eigen electriciteitsbehoefte en sinds dit jaar wordt ook de warmtevoorziening die bijvoorbeeld nodig is voor het pasteuriseren van het sap volledig zelf opgewekt met een houtsnipperketel.

Sap of Chips?

Nieuw dit seizoen is een droogoven die ervoor zorgt dat uw appel verwerkt wordt tot gezonde en lang houdbare appelchips. Tijdens dit proces wordt de appel in 1 beweging gewassen, ontdaan van zijn klokhuis, in schijfjes gesneden en direct gedroogd. Die kortstondige bewerking zorgt ervoor dat alle gezonde en nuttige ingrediënten zoveel mogelijk bewaard blijven.

…of mag het Olie zijn

Alsof dit alles nog niet voldoende is kunnen sinds kort ook de hardste noten gekraakt worden. Okkernoten en hazelnoten kunnen nu ook geperst worden en verwerkt tot gebruiksklare olie.

Voor meer info, voorwaarden en condities:

Fréderic Lerouge
tel. +32 9 329 53 60
Gsm  +32 475 26 24 80
www.mobielefruitpers.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen