MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Moestuinierders: een apart ras

2922 x gelezen
Agnes F. door Agnes Ferwerda • Donderdag 31 Mei 2012 Volg Agnes F.

Een tuin is er voor moestuinierders, of kitchen gardeners zoals ze in het Engels heten, niet alleen om er mooi uit te zien, maar vooral ook om functioneel te zijn. Dat valt prima te combineren in een tuin, ook al zou je dat niet altijd verwachten.

Levensgenieters

Een mix van kruiden, groente, fruit en bloemen kunnen gezamenlijk voor een prachtige tuin zorgen, maar het gaat de liefhebbers natuurlijk vooral om de culinaire waarde hiervan. Levensgenieters zijn het! Zij weten waar goed voedsel vandaan komt dat eerlijk is en waar veel meer smaak aan zit dan de “perfecte” groente uit een supermarkt dat vele kilometers heeft afgelegd naar je bord.
Je hebt zeker niet een complete moestuin of volkstuin nodig om een functionele tuin te creëren. Ook in je “gewone” tuin, een kleine stadstuin of op je balkon kun je al genieten. De Belgen weten dit al als de beste: daar ligt het percentage tuiniers dat eigen groente, kruiden of fruit verbouwd vele malen hoger dan in Nederland.


Home Grown & Home Cooked
Begin eens met het planten van eetbare planten tussen je bestaande planten. Het mooie rode blad van de snijbiet combineert bijvoorbeeld perfect naast een plant met een wat saaier blad. Zet ook wat goudsbloemen in je tuin. Deze gele/oranje bloemen zijn eetbaar en kun je in de salade gebruiken. Er zijn nog veel meer eetbare bloemen zoals indische kers, viooltjes en zelfs rozen. Een aardpeer op een zonnig plekje in je tuin wordt net als een zonnebloem 2-3 meter hoog met mooie bloemen. De aardperen (eetbare knollen onder de grond) zijn supergezond en je hebt van één aardpeer al een flinke oogst in november.
Voor kruiden of sla is ook altijd wel een hoekje te vinden en aardbeien of frambozen zijn zelfs in potten of plantzakken op je terras snel tevreden op een zonnig plekje. Voor je het weet heb je net als mij het “eetbare virus” te pakken. Home grown & home cooked!



Kitchen Garden Shop
Om mijn passie te delen heb ik vorig jaar Kitchen Garden Shop opgericht. Dit is een webwinkel die gericht is op de fans van “living the good life”. Mijn inspiratie heb ik met name in Engeland opgedaan waar men al langer meer interesse heeft in het pure echte leven en de eetbare tuin. Ben jij ook zo’n apart ras of ben je op zoek naar een leuk presentje voor zo iemand? Kom dan eens langs in onze shop.


 

Lees verder op Kitchen Garden Shop »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen