MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Moezziez: innovatieve en eigentijdse moestuin

3953 x gelezen
door Inge van der Feltz • Vrijdag 4 Mei 2012

Biologisch balkon met Moezziez

Vandaag presenteren wij: 'Moezziez', de trendy moestuin. Met deze mobiele moestuin is het mogelijk om je eigen biologische groente en kruiden te kweken op bijv. je balkon, zonder dat je een tuin of stuk grond hebt. De Moezziez zijn gemaakt van flexibel, veilig en duurzaam materiaal en zijn onderverdeeld in verschillende vakken waarin gebruikers groente en kruiden kunnen verbouwen met de bijgeleverde zaden. In het assortiment zit ook de Moezzie Wall. Dat is de verticale (kruiden/bloemen) tuin, geleverd inclusief draadpaneel (180x90cm), 9 Moezzie-bags, 9 soorten zaden en persoonlijk geschreven informatieboekje.

De volkstuin heeft er met Moezziez een concurrent bij gekregen. ‘Stadstuinieren’ is met deze opvouwbare moestuin op elke denkbare plek mogelijk. Moezziez is ontstaan vanuit de ideologie dat biologische groente en kruiden voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moet zijn. Bovendien speelt Moezziez in op het feit dat in 2011 ook is gebleken dat de consumptie van biologische voedingsmiddelen toeneemt omdat meer mensen biologische producten kopen. Daarnaast levert zelf groente en kruiden verbouwen een besparing op die zeer welkom is tijdens de huidige financiële crisis. De mobiele moestuin is geschikt voor elke doelgroep, ook voor ouderen die de Moezzie bijvoorbeeld op tafelhoogte kunnen plaatsen. 

Waarin is Moezziez onderscheidend?
Inge van der Feltz, oprichtster en eigenaar vond dat er nog niet één fabrikant in geslaagd was moestuinieren een trendy look te geven. Je hoeft geen boerin te zijn om je eigen groente te kweken, vanaf nu is het zelfs heel trendy! Ze zijn namelijk verkrijgbaar in prachtige frisse kleuren en gemaakt van hoge kwaliteit waardoor je er jarenlang plezier van hebt. De basis van de Moezzie is een UV- en vorstbestendige bag onderverdeeld in verschillende vakken.

De Moezziez zijn ook een gewild relatiegeschenk. Ze zijn nl te bedrukken met een bedrijfslogo. Veel bedrijven willen 'groen doen en groen zijn' uitstralen, hoe kan dat beter dan Moezziez aan klanten te schenken! Door het plaatsen van zeilogen aan de bovenkant kunnen er door middel van karabijnhaken verschillende gepersonaliseerde labels aan gehangen worden. De Moezziez worden in Nederland met de hand gemaakt, dus alles is mogelijk.

Inge is zelf een fervent moestuinder en dat zie je in de produktpresentatie terugkomen. Ze heeft zelf het bijbehorende boekje geschreven en tevens heeft ze zorgvuldig onderzoek gedaan naar zaden die geschikt zijn voor de Moezziez. Bij de 'Moezzie XL' krijg je zelfs 16 soorten zaden bijgeleverd! Al zou je alleen snijbloemen kweken dan heb je je investering er al uit. Over het algemeen is natuurlijk alles mogelijk maar er moet wel een beetje rekening worden gehouden met de hoogte wat het gewas uiteindelijk krijgt. Zij heeft alle Moezziez een naam gegeven zoals de gele “Aardperen-Moezzie" maar uiteraard kan er ook een sierlijk citroenboompje in worden gezet om er een mooi geheel van te maken. De “wortel-Moezzie" wordt een hit tijdens de EK ! Laat zien dat je voor 'oranje' bent!

 

Duurzaam

Oprichtster Inge van der Feltz: ‘Zelf ben ik een enthousiaste moestuinier. Bij de ontwikkeling van de Moezziez wilde ik een moestuin voor iedereen maken. Plaatsonafhankelijk, licht en flexibel . Betaalbaar (vanaf 39,95 Euro) en eenvoudig. De Moezzie bevat al deze eigenschappen zodat iedereen in zijn eigen (werk) omgeving plezier kan beleven aan het verbouwen van je eigen groente. 

 


 

Lees verder op Moezziez »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen