MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Monstera deliciosa - Gatenplant

13903 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

monstera_deliciosa(1).jpg

Naam: Monstera deliciosa

Nederlandse naam:  Gatenplant

Familie: Araceae

Herkomst: Tropische bossen van Midden- en Zuid-Amerika

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Helder indirect licht. De aanwezigheid van licht speelt een rol bij het vormen van de 'gaten'. Kan ook in halfschaduw. Bij voorkeur het hele jaar kamertemperatuur, hoewel de plant ook op een koelere plek overleeft. Laat de temperatuur echter niet onder 15°C zakken in de winter. Standaardpotgrond volstaat. Om de 2 of 3 jaar verpotten in het voorjaar.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode (zomer), maar vermijd teveel water. In de winter minder water. Bij tekort of teveel water krijgen de bladeren bruine punten. Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.

Algemeen: indrukwekkende bladplant die eigenlijk een klimplant is. Is afkomstig uit de Tropische wouden van Midden- en Zuid-Amerika. De typische zuiverwitte, calla-achtige bloemen verschijnen niet altijd bij de kamerplanten. Na de bloei ontwikkelen zich paarse besjes.

De gatenplant vormt twee soorten wortels: naast de wortels waarmee de plant zich verankert, vormt hij ook 'luchtwortels' op de stengels waarmee hij zich in de natuur vasthecht aan bomen. Gebruik als steun eventueel mosstokken.

Let op: Blad en stengel zijn giftig bij inname

Kenmerken: Bladplant Gemakkelijk 


Aansluitend artikel

monstera_deliciosa.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen