Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Multifunctionele stukjes van de kokosnootbast

970 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Sinds enkele jaren is er een nieuw product op de markt dat gemaakt is van gekalibreerde stukjes van de bast van kokosnoten. Een 100% natuurlijk product dus! Je kan ze gebruiken als decoratieve en efficiënte bodembedekker in de plantenborders, maar ook als verharding van tuinpaden en speelruimten of als decoratief materiaal voor bloembakken en plantenschalen.

Als bodembedekker leg je een laagje van 7 à 10cm dik nadat je de bodem effen en onkruidvrij hebt gemaakt. Dit voorkomt onkruidgroei, houdt de bodem tussen de planten langer vochtig en behoudt de luchtige structuur van de bodem. Zo'n laagje beschermt de bodem bovendien tegen temperatuurschommelingen, wat zowel op hete zomerdagen als bij koud winterweer gunstig is. De stukjes verteren slechts langzaam en zijn daarom duurzamer dan de meest traditionele bodembedekkers. Door zijn neutrale pH hebben ze geen verzurend effect op de bodem. na verloop van tijd controleer je de dikte van de afdekkingslaag en vul je aan indien nodig.

Voor gebruik in paden en op speelruimten: Maak de bodem effen en onkruidvrij. Breng een laangje aan van 8 à 10cm dik en druk lichtjes aan. Controleer regelmatig en vul aan indien nodig. Eventueel leg je als eerstelaag een laagje hakselhout en daarboven leg je dan een laagje stukjes kokosnotenbast.

Bij bloembakken en plantenschalen dek je de potgrond af met een dun decoratief laagje.

 

 kokosnotenbast.jpg

 tuinpadcacao400.jpgReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen