MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Musa acuminata 'Dwarf Cavendish'

3207 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

musa acuminate

Naam: Musa acuminata 'Dwarf Cavendish'

Nederlandse naam: bananenplant, sierbanaan

Familie: Musaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Gefilterd zonlicht. Voldoende warmte. In een koude ruimte zal de plant wegkwijnen. De ideale temperatuur ligt tussen 18-28°C. Niet kouder dan 10-12°C. Hoge luchtvochtigheid is van levensbelang. Veel benevelen. In de zomer kan de plant buiten op een beschutte plaats.

Water: in de periode van april - september heeft de plant veel water nodig.  In de herfst en winter is de behoefte aan water minder.

Algemeen: de banaan is afkomstig uit diverse tropische gebieden. Exemplaren die in pot worden geteeld worden zo'n 1-2 m hoog. 'Dwarf Cavendish' is een 'dwergbanaan' die speciaal geteeld wordt voor de huiskamer. De plant heeft grote,brede elliptische bladeren. De bloemen kunnen in juni-juli verschijnenen worden gevolgd door de eetbare vruchten.

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater. De banaan is monocarpisch: hij sterft af na de bloei. Verwijder de takken die vrucht hebben gedragen. Er verschijnen nieuwe scheuten aan de voet van de plant.

Spint kan een probleem vormen omdat spint goed gedijt onder droge, warme omstandigheden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen