MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Myrtus communis - Mirte

12668 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

myrtus communis

Naam: Myrtus communis

Nederlandse naam - Mirte

Familie: Myrtaceae

Standplaats: Een lichte, koele plek. In de zomer buiten op een zonnige plek. In de winter overwinteren op een koele, lichte vorstvrije plaats. De natuurlijke groeiplaats: droge struikvegetaties (maquis) in de landen rond de Middellandse Zee. Mirte is niet gek van kalk, als je moet verpotten, gebruik dan een potgrond voor zuurminnende planten.

Water: in de zomer de wortelkluit gelijkmatig vochtig houden. Er mag echter geen water bij de wortels blijven staan. Tijdens de winter de wortelkluit zeker niet volledig laten uitdrogen! Gebruik liefst kalkarm water.

Algemeen: Mirte is meer een kuipplant dan een kamerplant. De huiskamer is te warm voor deze immergroene plant. Typisch bij mirte zijn de smalle blaadjes die bezet zijn met olieklieren. Zowel het gekneusde blad als de bloemen geven een typische geur af. Na de bloei verschijnen de zwarte besjes. Mirte laat zich gemakkelijk snoeien en wordt daarom ook vaak als een bolletje op stam aangeboden. Er bestaat ook een bontbladige vorm 'Variegata'

MEER INFO

Goed om weten: mirte was bij de Oude Grieken een cultplantje dat symbool stond voor vruchtbaarheid, liefde en schoonheid. Ook in de hedendaagse cosmetica wordt nog gebruik gemaakt van de etherische oliën in mirte.  

myrtus_bloei.jpg

myrtus_communis_300.jpg

myrtus_communis.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen