MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Natural Chemistry

330 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De herfst is begonnen en traditioneel denken we dan in kleuren zoals rood, oranje, roestbruin. In de natuur komen dan naast deze kleuren ook de vruchten in beeld. Bloemenbureau Holland laat een ander beeld zien en wijst op andere mogelijkheden die kunnen worden toegepast bij boeketten. Het inspiratiethema voor de herfst 2005 kreeg de naam Natural Chemistry. Een knipoog naar de wetenschap.

De wetenschap staat dan ook volop in de belangstelling en is weer terug van weggeweest. Op TV, in de krant, in het dagelijkse leven: nieuwsgierig als we zijn, zijn we geboeid door wat we kunnen ontdekken. We appreciëren transparantie en pure strakke vormen. Tijdens de herfstdagen wandelen we door de bossen en snuiven we de aardsheid van de natuur op. We verzamelen al het mooie uit de natuur en bundelen dit in 'terug naar de natuur' boeketten.

Men experimenteert alvast met bloemen die opvallen door hun interessante vorm en heerlijke geur:

 

  • Anethum graveolens of Dille met zijn schermvormige bloemen.
  • Chrysanten in allerlei tinten
  • Dendrobium. Orchideeën die bekend staan omwille van de overvloedige bloemenpracht.
  • Agapanthus. Elegante plant met lange stengels en bloemen in een parasolvorm.
  • Celosia argentea. Tropische plant met de typische bloemen die doen denken aan een hanekam.
  • Amaranthus. Ook wel kattenstaart geenoemd. Kan zowel in gedroogd als vers in gemengde boeketten worden verwerkt.
     

Voor een groot gedeelte richt de wetenschap zich op de natuur. Een zoektocht naar de verborgen geheimen daarvan. In het gewone dagelijkse leven komt dit tot uiting in een mateloze fascinatie voor de natuur.

Alsof wij hier antwoorden kunnen vinden voor een nieuwe en betere toekomst. Natuurproducten worden met liefde en aandacht verzameld, tentoongesteld en bekeken.

Natuurproducten

We willen alles weten, we willen alles zien. Dit betekent dat er veel transparante materialen gebruikt worden. Maar het onderzoeken blijft niet bij kijken alleen, we gaan ook het experiment aan met de natuur, kijken hoever we kunnen gaan. 

Ondanks dat de interieurs soms een strakke en cleane uitstraling krijgen is de sfeer die hier opgeroepen wordt, niet bedoeld om een klinisch laboratorium na te bootsen. Het doel is om de fascinatie voor de schoonheid en de mogelijkheden van de natuur te laten zien. 

Interieur algemeen

Kleur- lichte neutralen en klinisch wit worden gecombineerd met enkele fellen met de nadruk op de koude kleuren. De felle kleuren worden duidelijk als accenten gebruikt en nooit meer dan twee tegelijk. Goud en zilver worden gebruikt om de technische sfeer te onderstrepen en niet om een luxe uitstraling te krijgen. 

Materiaal- glas, helder en verweerd, dun laboratorium glas, tegels, steen, cement, beton, glad keramiek, kunststof, bubbeltjes plastic, rubber, metaal, edelmetaal, zilverfolie. Vorm- strakke geometrische vormen, basic vormen. Dessin- geometrische patronen, natuurstructuren, bladmotieven.

Arrangementen

Kleur- wit als belangrijkste basiskleur. Felle accenten worden toegevoegd maar nooit meer dan twee tegelijk. Gebruik verschillende tinten groen.

Vormen- experimentele boeketten waarbij de bloemen en het blad op een verrassende manier verwerkt worden: door in bloem of blad te knippen, te snijden, te plastificeren, op zijn kop of onder water te verwerken. Veel verschillende structuren van bloem en blad worden met elkaar gecombineerd. Het tegelijkertijd tonen van verschillende cultivars van één soort geeft het idee van een natuurverzameling.

Vazen- vormen die doen denken aan laboratorium glas, (jam)potten.

laboratorium

Tips   

  • Bloemen: bloemen met organisch interessante vormen in accentkleuren.   
  • Kleuren: wit is de basiskleur. Voeg hier felle accenten aan toe, maar nooit meer dan twee tegelijk. Gebruik verschillende tinten groen.
  • Materialen: helder en verweerd glas, dun laboratoriumglas, tegels, steen, cement, beton, glas keramiek, kunststof, bubbeltjesplastic, rubber, (edel)metaal, zilverfolie.
  • Vormen: experimentele boeketten waarbij bloemen en bladeren worden geknipt, gesneden, geplastificeerd, op zijn kop of onder water worden verwerkt.
  • Dessins: vormen die doen denken aan laboratoriumglas en (jam)potten.
     

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen