MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Natuurlijk afweermiddel tegen mollen

4905 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Mollen kunnen op korte tijd een grasveld tot een waar slagveld omvormen. Molshopen ontsieren het gazon, en de gevormde gangen hollen de ondergrond uit. Mollen zijn het hele jaar aanwezig maar in de late winter en het vroege voorjaar ontstaan de meeste molshopen. Een diervriendelijke techniek bestaat erin de mollen van uw terrein te verjagen. Hiertoe ontwikkelde Edialux het product ‘Mol Out’. De werking van Mol Out is gebaseerd op de gevoelige geurzin van mollen. Het product bevat natuursteentjes die doordrenkt zijn met een extract van zeer sterk ruikende, zuiver plantaardige stoffen, waardoor de dieren snel en langdurig verdreven worden. (En dus niet gedood!)

Wat moet je doen?

  • Om te verdrijven Maak per m2 een gaatje van 10-15 cm diep, leg daarin 1-2 natuursteentjes en druk vervolgens het gaatje opnieuw toe. De natuursteentjes uitleggen, vertrekken vanuit het midden van de te beschermen oppervlakte.
  • Ter voorkoming van het indringen in de tuin Leg een schutsgordel aan rond de te beschermen oppervlakte (2 rijen, 1 m afstand tussen de rijen, 1-2 natuursteentjes per lopende meter). De toepassing gebeurt het best in het vroege voorjaar of het vroege najaar.
  • Ter bescherming van zaaibedden, borders, bloembakken enz. Maak per m2  een gaatje van 2-3 cm diep, leg daarin 1-3 natuursteentjes en druk vervolgens het gaatje opnieuw toe.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen