MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Natuurmiddeltjes op grootmoeders wijze

810 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Borstthee van heemst tegen slijmen.


Niets is vervelender dan een hoest waarbij je geplaagd wordt door slijmen. Het hindert bij het slapen, bij het werken, bij het praten. Daarom kun je deze borstthee toepassen die slijmoplossend werkt. Je kan het zowel bij hoest, bronchitis als bij astma gebruiken. Heemst of Althea officinalis is daar zeer geschikt voor. Je kan de werking versterken door nog twee andere bloempjes toe te voegen: kaasjeskruid (Malva sylvestris) en koningskaars (Verbascum thopsus).


• Bereiding
Neem 3 koffielepels mengeling van deze bloempjes en doe ze in een kannetje koud water. Laat 10 minuten weken en giet er dan 1/2 liter kokend water over. Laat trekken gedurende een half uur en filter. Drink hiervan drie- tot viermaal per dag een kopje. Natuurlijk kan je deze thee ook nog combineren met andere hoestthees en andere kruiden, want zowel eucalyptus als tijm hebben een goede werking bij verkoudheid.

De slijmstoffen in heemst helpen ook bij heesheid of een droge mond. Maar ook bij darmproblemen helpt heemst. Een kopje heemstthee legt een beschermende film tegen de darmwand. Heemstthee wordt ook gebruikt als bindmiddel in de plaats van gelatine. Je kan het darom ook gebruiken bij appelcompote bijvoorbeeld.

Heemstbloesemthee is zeer lekker. het is niet zo sterk als tijmthee maar werkt eveneens op de luchtwegen. Je mag het zelfs van bij de geboorte aan baby'tjes geven. Heemstthee werkt preventief tegen de vorming van slijmen en tegen astma en allergieën.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen