MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuw biologisch product tegen slakken

850 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuw biologisch product tegen slakken


Waarom zoveel slakken ?

Slakken hebben een technisch hoogstandje meegekregen van Moeder Natuur, dat grotendeels verklaart waarom zij zich zó massaal voortplanten. Slakken zijn namelijk volwaardig tweeslachtig (= man én vrouw tegelijkertijd). Toch moeten ze paren met een soortgenoot om zich te kunnen voortplanten. Bij het paren bevruchten ze elkaar. Zo ontstaan 2 afstammingslijnen per koppel. Elke slak die op aarde leeft, zorgt dus voor nakomelingen !

Aandachtspunten voor goede bestrijding :

Slakken leggen vanaf april hun eitjes af in slijmpropjes onder aardkluiten, boomschors, …Uit deze kleine glazige bolletjes komen na een 3-tal weken minuscule  slakjes die zich onmiddellijk beginnen te voeden. Twee maanden later zijn ze volwassen. Het is dus zeer belangrijk om vroeg op het jaar hun aantal serieus in te perken. We beginnen daarom best vanaf maart reeds BIO-SLAK / LIMACES slakkenkorrels uit te strooien in de tuin. Op dat moment is vaak nog maar weinig slakkenvraat op te merken. Zo wordt de populatie minimaal gehouden en is er dus minder paring en eiafleg. 

Als er in de loop van het groeiseizoen opnieuw slakken worden opgemerkt, of verse slakkenschade, dan is het uitstrooien van BIO-SLAK / LIMACES zinvol. 

Om de bestrijding te optimaliseren gebruikt men slakkenkorrels best ’s avonds. Dan zijn de slakken immers het meest actief. 

Er wordt geadviseerd om BIO-SLAK / LIMACES gelijkmatig over de hele bodemoppervlakte te verdelen. Een goede gebruiksdosis is 5 gram (= 1 koffielepel) per m². Herhaalde toepassing van nieuwe korrels kan nodig zijn om een uit de hand gelopen plaag in te dijken. Herhaal zolang de korrels worden weggevreten. 

BIO-SLAK kan zowel preventief als curatief ingezet worden. Een rationeel gebruik blijft echter de boodschap!

Het product BIO-SLAK / LIMACES is een groene korrel, samengesteld uit voor slakken zeer aantrekkelijke bestanddelen. BIO-SLAK / LIMACES bevat de werkzame stof ferrifosfaat, die van nature in de bodem voorkomt. Na het eten van de korrel stoppen de slakken met hun verwoestende vreetpartijen. Ze trekken zich terug in hun schuilplaats waar ze doodgaan. Er worden dus geen dode slakken in de tuin gevonden. De resten van de slak worden vervolgens probleemloos opgenomen in de ecologische kringloop.


MEER INFO : SLAKKEN

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen