MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuw in het DCM-gamma

1916 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuw in het DCM-gamma  2008


Voor 2008 werden een aantal nieuwe, kwalitatieve producten toegevoegd aan het DCM-gamma.


• Potgrond DCM Mediterra®.
Steeds vaker wordt er een mediterrane sfeer op het terras gecreëerd. Je wil je op je terras bij wijze van spreken voelen zoals op een zuiderse vakantie. Genieten tussen olijfbomen, citrusbomen, vijgen, palmen… Deze planten stellen echter specifieke eisen aan de grond waarin ze wortelen. Kies daarom bij het in- of verpotten voor Potgrond DCM Mediterra®. Dit is een potgrond die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, speciaal ontwikkeld voor planten die lange tijd in dezelfde pot blijven staan. Het is een uitzonderlijk doorlatende potgrond die gezonde wortels garandeert. De potgrond blijft luchtig, ook wanneer je tijdens de zomer veel water geeft. De combinatie van hoog kwalitatief veen en extra bims of puimsteen houdt de potkluit luchtig en zorgt voor een extra waterbuffer. Bovendien is aan deze potgrond klei toegevoegd zodat de voedingselementen langer en beter vastgehouden worden en minder uitspoelen. Zoals alle DCM potgronden is ook deze potgrond organisch bemest voor 100 dagen.


dcmmediterra145.jpg


• DCM COCOVER®
 is een 100 % natuurlijk product. Dit mooi uitziende natuurproduct dat bestaat uit gekalibreerde stukjes van de bast van de kokosnoten is een decoratieve en efficiënte bodembedekker voor plantenborders. Een laagje DCM COCOVER®,van 5 – 8 cm dik voorkomt onkruidgroei, houdt de bodem tussen de planten langer vochtig en behoudt de luchtige structuur van de bodem. Door het laagje DCM COCOVER® is de bodem ook minder onderhevig aan temperatuurschommelingen, dat heeft vooral gunstige gevolgen in de winter. Dit afdekmateriaal verteert slechts zeer langzaam en is derhalve duurzamer dan de meeste traditionele bodembedekkers. Behalve in plantenborders bewijst DCM COCOVER® ook zijn nut als verharding op tuinpaden en speelruimten.


dcmcocover145.jpg


• DCM COCOSOL®
  Het assortiment potgronden van DCM wordt in 2008 uitgebreid met Potgrond DCM COCOSOL®. DCM COCOSOL® is een turfvrije potgrond op basis van kokosgruis en kokosvezel en is geschikt voor zowel binnen- en buitenplanten. Potgrond DCM COCOSOL® is een 100% natuurlijk substraat en bevat organische meststof voor een goede groei en bloei gedurende 100 dagen. Deze potgrond laat een homogene vedeling van het water in de pot toe, zelfs na herhaaldelijk begieten en uitdrogen. Het is proper materiaal dat niet aan de handen blijft kleven waardoor de potgrond zeer gebruiksvriendelijk is.


 dcmcocosol145.jpg


• DCM HIPPO-FERT®
  DCM HIPPO-FERT® is een nieuw bodemverbeterend middel op basis van gedroogde paardenmest, de meest edele en actieve mestsoort. Een toepassing met DCM HIPPO-FERT® verbetert de bodemstructuur en zorgt voor een makkelijkere inworteling van groenteplanten, sierplanten, bomen en gazons. Dankzij een drogingsproces is DCM HIPPO-FERT® vrij van onkruidzaden en ziektekiemen en veel geconcentreerder. Hierdoor geeft DCM HIPPO-FERT® uw bodem tot 3 x meer paardenkracht dan verse of gecomposteerde mest.


  dcmpaardenmest145.jpg


• Aqua Natura Potgrond voor Waterlelies
Er zijn haast geen siervijvers zonder waterlelies. DCM introduceert Aqua Natura Potgrond voor Waterlelies,speciaal ontwikkeld voor alle soorten waterlelies, gele plomp,… zowel in plantkorven als op de vijverbodem. Aqua Natura Potgrond voor Waterlelies bevat een hoogwaardig mengsel van veensoorten. Hierdoor kan de zuurstof gemakkelijk tot bij de plantenwortels komen en wordt een optimale ontwikkeling verzekerd. Door het hoge gehalte aan gekalibreerd zand en klei is deze potgrond extra zwaar waardoor hij niet zweeft in het water en uw vijverwater helder blijft. Aan deze vijverpotgrond is een langwerkende organische meststof toegevoegd. Deze meststof voorziet de waterlelie van onmisbare voedingsstoffen voor een snelle inworteling, goede groei en rijke bloei. Het belangrijke voordeel van organische meststoffen is dat ze de voedingsstoffen geleidelijk aan, naargelang de behoefte van de plant, vrijgeven. Zo komen er geen voedingsstoffen terecht in het vijverwater en gaan er geen kostbare voedingsstoffen verloren.


  dcm_Waterlelie10L145.jpg


• Vanwege het grote succes van de meststoffen in hersluitbare en waterbestendige verpakkingen vorig jaar, is het DCM assortiment voor 2008 hierin uitgebreid. Naast de bestaande organische meststoffen voor Rozen & Bloemen, Buxus, Vaste Planten, Clematis, Azalea-Rhododendron-Hortensia en Geraniums & Bloembakken bestaat nu ook een Organische Meststof voor Citrus en Mediterrane planten in een waterbestendige hersluitbare verpakking. Dit is een organische meststof rijk aan magnesium voor een diepgroene bladkleur en een hoog gehalte aan kalium voor sterke planten met een intense en aangehouden bloei, ideaal voor alle mediterrane planten.


• Bijkomend heeft DCM nog een nieuw product op de markt gebracht in deze handige zakjes: DCM VIVIROOT® - Wortelaktivator. Deze samengestelde meststof is rijk aan organische fosforbronnen die gedurende meerdere maanden beschikbaar blijven voor de plant en zo de wortelvorming stimuleren. Onmisbaar voor een geslaagde aanplanting.

Meer info: www.dcm-info.com

[Nieuwe DCM produkten   Potgrond DCM Mediterra®.
• DCM COCOVER®
 
• DCM HIPPO-FERT®
  
• Aqua Natura Potgrond voor Waterlelies
DCM COCOSOL®   ]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen