MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuw: Roos met oog

2990 x gelezen
Lieven G. door Lieven Gekiere • Vrijdag 22 Mei 2015 Volg Lieven G.

Er is een nieuwe, spectaculaire tuinroos: Rosa ‘Babylon Eyes’. Deze compacte, enkelbloemige struikroos kenmerkt zich door een rijke bloei én een opvallend ‘oog’ in een contrasterende kleur. De bloem kijkt je als het ware aan! De nieuwe roos is verkrijgbaar met rode, lichtroze, donkerroze of oranje bloemen en geschikt voor zowel tuin als balkon en terras in pot of bak. Door zijn compacte vorm is Babylon Eyes ook zeer geschikt voor hanging baskets.

Sterk
De sterke Babylon Eyes struikroos is zelfschonend. Dat betekent dat je geen uitgebloeide bloemen meer hoeft te plukken om de bloei te verlengen. Op eigen kracht verschijnen er tot ver in het najaar continue nieuwe bloemen. Babylon Eyes is ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Doordat de bloem wijd open staat, kunnen ze eenvoudig nectar opzuigen.
 


Elk jaar bloei
De nieuwe tuinroos wordt ongeveer 40 centimeter hoog en houdt van een plekje in de zon. Babylon Eyes is zeer geschikt voor het Belgische en Nederlandse klimaat. Wanneer deze roos een plekje in de volle grond krijgt, is de plant bestand tegen matige vorst. Babylon Eyes bloeit ieder jaar weer!
 
Tips

 • Gebruik rozengrond bij het planten van Babylon Eyes. De wortels kunnen zich optimaal verder ontwikkelen en dat resulteert in een extra gezonde en sterke plant.
 • Plant Babylon Eyes in terracotta potten zodat ze voldoende kunnen ademen en overtollig (giet)water kan sneller verdampen.
 • Rozenvoeding zorgt dat Babylon Eyes nog uitbundiger bloeit.

 

3 reacties

 • Marina v. Marina v. Waar zijn de Babylon Eyes (roos) te koop?
  Vrijdag 22 Mei 2015 om 10:46
 • Tineke v. Tineke v. Hebben ze veel (grote en of kleine) doorns?
  Vrijdag 22 Mei 2015 om 14:17
 • Lieven G. Lieven G. Rosa ‘Babylon Eyes’ is verkrijgbaar bij Rosarium Lottum (www.rosariumlottum.nl) en Rozenkwekerij/webshop De Wilde (www.dewilde.nl)
  Vrijdag 22 Mei 2015 om 21:02

Log in om een reactie te plaatsen