MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuw tarweras bindt strijd aan tegen darmkanker

203 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuw tarweras bindt strijd aan tegen darmkanker


Het Australische onderzoeksinstituut CSIRO en zijn Franse partner Biogemma hebben een nieuw tarweras ontwikkeld dat voordelen biedt op het vlak van een vlotte spijsvertering, diabetes en overgewicht. Er is gesleuteld aan de zetmeelsamenstelling die voor 70 procent uit amylose bestaat, waar dat in normale tarwe slechts 25 procent is. Het gezonde tarweras zou geschikt zijn voor volkorenbrood, granen en andere voedingsmiddelen. 

clip_image001(673).jpg

Het onderzoek van onderzoeksleider Matthew Morell werd onlangs gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers gebruikten een door CSIRO ontwikkelde techniek om de genexpressie van twee zetmeelscheidende enzymen te onderdrukken. Daardoor zijn de onderzoekers er in geslaagd om de hoeveelheid amylose van 25 naar 70 procent op te trekken.

Amylose is een vorm van zetmeel die beter bestand is tegen vertering en dat heeft een gunstige invloed op het maag-darm kanaal. De onderzoekers verwachten dat het tarweras een positief effect zal hebben op de ontwikkeling van dikkedarm- en endeldarmkanker.

Bron: Agriholland (20 maart 2006)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen