MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuwe heggenscharen STIHL

5001 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuwe heggenscharen STIHL HS 81 R/T en HS 86 R/T Professionals voor elke heg en in elke discipline

Voor het professionele onderhoud aan heggen en struikgewas introduceert STIHL twee nieuwe heggenscharen: de STIHL HS 81 R/T en de HS 86 R/T. Deze blinken uit door hun hoge knipprestaties bij een gelijktijdig laag gewicht, lage trillingsbelasting en een hoog bedieningscomfort. Met een enkel-, resp. dubbelzijdig knippende mesbalk en de uitvoeringsvariant "terugknippen" (R) en "trimmen" (T) zijn deze innovatieve professionals toegespitst op de meest uiteenlopende disciplines bij het heggenonderhoud. Dit zorgt voor de beste knipresultaten bij elke taak in de tuin en landbouw en bij het gemeentelijke groenonderhoud, maar ook op grote privé-terreinen.

clip_image001(238).jpg

Nog gebruiksvriendelijker, lichter, minder trillingen, ergonomischer en een nog langere levensduur luidden de doelstellingen bij de ontwikkeling van de nieuwe heggenscharen STIHL HS 81 R/T en HS 86 R/T. Aan deze eisen werd voldaan door een veelvoud aan technische noviteiten. Daartoe behoren bijvoorbeeld de consequente lichtgewicht constructie, de speciaal voor de heggenscharen ontwikkelde motor en aandrijving alsmede het effectieve STIHL antivibratiesysteem en het optimaal uitgebalanceerde zwaartepunt. Dit alles staat garant voor het comfortabele werken zonder dat vermoeidheidsverschijnselen, ook over langere periodes, optreden.

Sterk bij het terugknippen, nauwkeurig bij het trimmen

Bij de heggenscharen STIHL HS 81 R/T en HS 86 R/T kan voor het eerst een keuze worden gemaakt tussen de varianten voor de verschillende toepassingen in het professionele hegonderhoud. Met een mesgeometrie met een grotere tandsteek en een aandrijfoverbrenging voor hoge knipprestaties zijn de R-varianten zonder compromissen geconstrueerd voor het terugknippen. Zelfs het bijna volledig terugknippen bij rooiwerkzaamheden kan hiermee snel, gemakkelijk en zonder veel krachtsinspanning, worden uitgevoerd.

clip_image002(43).jpg

Voor het perfect in vorm knippen van heggen en struiken en voor de finishing touch zorgen de T-varianten van de nieuwe heggenscharen. Door de kleinere tandsteek in combinatie met de overbrengingsverhouding van het aandrijfmechanisme voor een hoger aantal slagen wordt ook het "fijne" knipwerk perfect uitgevoerd.

In alle richtingen veel presterend ("snedig")

De STIHL HS 81 R/T is uitgevoerd met een tweezijdig knippende mesbalk en is zowel geschikt voor verticaal als horizontaal knippen. De bedieningselementen zijn in de multifunctionele handgreep geïntegreerd die 90 graden naar links en naar rechts kan worden verdraaid. De heggenschaar ligt hierdoor altijd in de ergonomisch meest gunstige stand in de hand, zowel bij het horizontaal als het verticaal knippen. Dit maakt dat zij bovendien zowel voor links- of rechtshandigen universeel inzetbaar is. Door de speciale uitvoering met een enkelzijdig knippende mesbalk is de STIHL HS 86 R/T de eerste keuze voor horizontaal knippen op een gelijkblijvende hoogte.

De nieuwe heggenscharen worden aangedreven door een qua uitlaatgassen geoptimaliseerde en zuinige STIHL tweetaktmotor met longlife-luchtfiltersysteem. Dit systeem zorgt voor een lange levensduur van de filter en, door de betrouwbare bescherming van de motor, voor een langere levensduur. Praktische details zoals de tankdop die zonder gereedschap kan worden open- en dichtgedraaid, de handbenzinepomp, de transparante tank en de ogen voor het vasthaken van de heggenscharen dragen bij aan een comfortabele werkwijze.

 clip_image001(239).jpg

De nieuwe heggenscharen STIHL HS 81 R/T en HS 86 R/T zijn direct leverbaar bij de dealer. STIHL dealerslijst via www.stihl.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen