MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuwe Sthl bladblazer

1524 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuwe ruggedragen bladblazer met Stihl 4-mix-motor: bijzonder milieuvriendelijk, comfortabel en krachtig.

Bij het reinigen van grote oppervlakken in parken, plantsoenen en stadions alsmede op parkeerplaatsen en privé-percelen spelen de nieuwe ruggedragen STIHL bladblazers hun sterke troeven uit. Razendsnel vegen de krachtige luchtbezems STIHL BR 500,

clip_image001(738).jpg

BR 550 en BR 600 blad, gras en snoeiafval, papieren bekers en drankblikjes bij elkaar. En dat niet alleen uitgesproken snel, dus economisch, maar ook bijzonder comfortabel en milieuvriendelijk. Hiervoor zorgt de mengselgesmeerde STIHL 4-MIX-motor. Dit innovatieve aggregaat combineert de voordelen van de twee- en viertakttechnologie in één motor. De nieuwe bladblazers zijn via de STIHL dealer leverbaar.

Het is al circa twee jaar geleden dat STIHL met de mengselgesmeerde viertakt­motor een nieuw hoofdstuk qua motorontwikkeling is ingeslagen. Intussen verzorgt de milieuvriendelijke STIHL 4-MIX-motor de aandrijving van de hoogsnoeiers, heggensnoeiers en motorzeisen. Bij de nieuwe ruggedragen bladblazers STIHL

BR 500, BR 550 en BR 600 levert de toekomstgerichte aandrijving de krachtige luchtstraal die moeiteloos voor orde en netheid zorgt. En dat ook nog zeer stil, want de nieuwe STIHL luchtbezems zijn echte fluisteraars in hun vermogensklasse.

 

Lichtgewichten die voldoen aan de strengste milieuvoorschriften

Of het nu gaat om professionele gebruikers uit de landbouw, overheidsinstellingen en schoonmaakbedrijven of om veeleisende gelegenheidsgebruikers – de nieuwe bladblazers blinken uit door hun excellente prestaties bij een laag gewicht, optimale milieu-eigenschappen en een lange levensduur. Deze tot de verbeelding sprekende eigenschappen zijn te danken aan de STIHL 4-MIX-motor, die in tegenstelling tot traditionele viertaktmotoren op een mengsel van benzine en olie werkt. Een verbluffend eenvoudig, maar hoogst effectief smeerprincipe zorgt voor een betrouwbare motorsmering in gegarandeerd iedere werkstand. Omdat bij de mengselsmering componenten zoals oliecarter/-tank, oliepomp en oliefilter overbodig zijn, is de STIHL

4-MIX-motor niet alleen uiterst compact, maar ook aanzienlijk lichter dan een conventionele viertaktmotor met vergelijkbaar vermogen. Bovendien vervallen de anders periodiek noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden zoals de controle van het oliepeil en olieverversing.

Het werkingsprincipe van de 4-MIX-motor laat zich als schoon, stil en zuinig karakteriseren. De effectieve aansturing van de gasstromen door kleppen voorkomt spoelverliezen, de schadelijke uitlaatgasemissiewaarden worden hierdoor aanzienlijk gereduceerd. Zo voldoen de bladblazers STIHL BR 500, BR 550 en BR 600 reeds vandaag de dag aan de toekomstige strenge emissiegrenswaarden. Als het om het brandstofverbruik gaat, hoeft de revolutionaire STIHL 4-MIX-motor zich eveneens niet te verschuilen: hij is net zo zuinig als een vergelijkbare conventionele viertaktmotor en dat bij duidelijk meer vermogen.

 

Comfortabel en stil

Qua werkcomfort en bedieningsvriendelijkheid laten de nieuwe bladblazers met hun modern design eveneens niets te wensen over. De bedieningselementen voor de motorregeling zijn geïntegreerd in de multifunctionele handgreep. De hand blijft hierdoor tijdens de werkzaamheden altijd veilig op de handgreep. Het gering gewicht, het effectief antivibratiesysteem en het aan de lichaamsvorm aangepaste draagstel met actief ademend rugkussen zorgen voor een hoog comfort. Hierdoor kan langdurig worden gewerkt zonder dat dit veel kracht kost en zonder het ontstaan van vermoeidheidsverschijnselen en drukplekken. Door het viertaktprincipe ligt het geluid van de 4-MIX-motor in een lager frequentiegebied dat in vergelijking met de tweetaktmotor door het menselijk gehoor als aangenamer wordt ervaren.

Consequente geluidsoptimaliseringen maken de STIHL BR 500 bijzonder stil, zonder dat dit vermogen kost. Hierdoor is dit ook het ide­ale apparaat voor gebruik op plaatsen waar lawaai als zeer hinderlijk wordt ervaren, zoals rondom ziekenhuizen, scholen en parken. De STIHL BR 550 is het perfecte instapmodel voor professionele gebruikers met hoge eisen. Om zelfs de hardnekkigste reinigingstaken razendsnel uit te kunnen voeren werd de STIHL BR 600 zonder compromissen qua vermogen geoptimaliseerd.  

De nieuwe ruggedragen bladblazers STIHL BR 500, BR 550 en BR 600 met de milieuvriendelijke 4-MIX-motor zijn via de STIHL dealer leverbaar. 

STIHL dealerlijst via www.stihl.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen