MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuwe Tagetes erecta cultivar

264 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Nieuwe Tagetes erecta cultivar


 tagetes_erecta_china.jpg   Foto © Ball Holland

Tijdens de voorbije Olympische Spelen in China, werd deze nieuwe Tagetes cultivar reeds aangepland rond het Beijing Nationaal Stadion dat ook wel als het 'vogelnest' bekend werd. De Tagetes erecta 'Taishan' viel op tussen de 200 miljoen perkplanten die in Beijing werden aangeplant en hij presteerde daar optimaal onder de extreem warme en vochtige condities.

Veelbelovend voor deze nieuwkomer in het assortiment die in het voorjaar van 2009 zal geïntroduceerd worden. Hij werd ontwikkeld door het Nederlandse veredelings- en vermeerderingsbedrijf Ball uit Rijsenhout. Ball heeft 7 jaar voorbereiding achter de rug om de Tagetes Taishan prominent te kunnen gebruiken tijdens de Olympische Spelen van 2008. 

In het chinees betekent Taishan stabiliteit en dat is van toepassing op deze Tagetes. De planten kunnen beter tegen transport dan concurrerende series zoals Antiqua. Daarnaast blijft Taishan compact, vertakt beter en bloeit in drie intensieve kleuren. Tagetes Taishan is door Ball veredeld en is exclusief bij Ball verkrijgbaar als jonge planten en als zaad.

 tagetes_taishanb.jpg

November 2008/ Bron: Ball Holland

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen