MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nieuwe tuinhakselaars VIKING

3383 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Gemakkelijk klein gemaakt: de nieuwe tuinhakselaars GE 250 S en GE 260 S


Milieubewuste professionele tuiniers weten het al lang: waardevol compost krijg je uit zowel groenafval als snoeiafval van bomen en heggen uit de tuin.

Om voor iedere toepassing goed uitgerust te zijn, heeft VIKING zijn bestaande assortiment hakselaars met twee varianten uitgebreid. De nieuwe elektrische hakselaars GE 250 S enGE 260 Szijn standaard voorzien van een speciaal mes voor het verwerken van houten materialen. 

Met de betrouwbare hakselaars GE 250 en GE 260 als uitgangspunt heeft VIKING het bestaande assortiment met twee varianten aangevuld. Met krachtige elektromotoren van 2,5 kW (GE 250 S) respectievelijk 2,9 kW voor een krachtstroomaansluiting (GE 260 S) versnipperen beide hakselaars zelfs hard hout en dikke takken.

GE_250_S__ST_Lviking.jpg

Speciaal meswerk 

Beide apparaten beschikken over zowel een effectieve, lange, schuine trechter als een grote vulopening die voor de gebruiker het werk verlicht, want daardoor verwerken ze moeiteloos ook dikke takken met veel twijgen. 

Ander pluspunt: het gepatenteerde sandwich-mewerk met Z-rangschikking: het mes trekt de takken terugslagarm, zelfstandig en rustig naar binnen. Het verkleint ook sterkere takken optimaal. De Viking-ingenieurs hebben de trechter en de messenschijf zo ontwikkeld dat het geluid verder is afgenomen.

Herfstopruiming op het groene gazon 

Zowel blaas- en zuigapparaten als tuinhakselaars zijn de ideale gereedschappen om de tuin winterklaar te maken. Wat velen niet weten: dit is ook prima te doen met een krachtige gazonmaaier of een comfortabele zitmaaier. Vooral die machines, die zoals de VIKING-maaiers, over een maaisysteem met sterke aanzuiging beschikken die met kracht het verzamelde tuinafval naar de grasvangbak transporteren. 

Wat doet een hobbytuinier, die ook in de herfst nog zijn ronde in de tuin maakt? Hij verzamelt bladeren en maakt zijn gazon winterklaar en zorgt er zo voor, dat het gazon in het voorjaar ongehinderd kan ontkiemen. De gazonmaaiers van VIKING produceren een luchtstroom, waarmee men afgevallen bladeren kan verzamelen. Bij gazonmaaiers met mulchfunctie kiest de gebruiker zelf of het tuinafval in de grasvangbak opgevangen wordt, of dat de bladresten met behulp van het mulchmaaiwerk verkleind worden en teruggeblazen in de bodem.

Andere zeer nuttige apparaten, zeker ook voor de herfstopruiming, zijn de VIKING heggenscharen en hoogsnoeiers.

GE_250_S__AW_01vikin.jpg

GE_250_S__AW_03viking.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen