MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Nog even buiten

886 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Maak het gezellig met struikjes met bessen en warme herfstkleuren op het terras

Lekker nog even buiten zijn. Geniet in het herfstzonnetje van alle moois dat de natuur te bieden heeft.  Verzamel struikjes met warme, herfstkleuren of mooie bessen en zet ze in grote potten op het balkon of terras.

Nog_even_buiten.jpg

 

In de herfst vlamt de natuur voor het laatst nog eens flink op. Felgekleurde vruchten, mooie zaden en natuurlijk de bladeren, die in de herfst tot soms zelfs de winter hun mooiste bladkleur laten zien.

Geniet daarvan mee en kies de mooiste voor het eigen balkon of terras.

Neem naast de bekende struikjes als bergthee (Gaultheria procucumbens) of de verschillende Skimmia's ook eens wat onbekendere struikjes om het balkon of terras in vuur en vlam te zetten. 

Firepower

Het heestertje Nandina domestica 'Firepower'  is jaarrond mooi. De bijnaam voor dit struikje is hemelse bamboe. In de eerste helft van de zomer bloeit de hemelse bamboe met lange pluimen met witte bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan. In de nazomer herfst en winter vertoont het struikje ook nog eens een vurig schouwspel als de dubbel geveerde, groene bladeren via oranje naar rood verkleuren. Daardoor lijkt het net of ze vurig oplichten. Dit vlammende effect duurt tot het voorjaar.

Nandina_domestica_Firepower.jpg

Fothergilla gardenii

Ook de Fothergilla is jaarrond een lust voor het oog. Het begint al in april met de heerlijk geurende witte bloemen. Na de bloei komt het blad aan de struikjes. Deze bladeren verkleuren in de herfst schitterend naar oranje en rood. Jammer toch dat Fothergilla nog zo onbekend is.

Fothergilla_gardenii_.jpg

 

Cotoneaster suecicus 'Juliette'

Het dwergmispeltje Cotoneaster suecicus 'Juliette' heeft wat afhangende takken met bonte, groen met gele blaadjes. Na de bloei in mei met witte bloemetjes komen er mooie rode bessen aan.

Cotoneaster_suecicus_Juliette.jpg

Tip: Zet de struikjes in ruime, vorstbestendige potten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen