MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Not in my backyard

306 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Not in my backyard.


‘Jullie moeten zeker de moeite nemen om vroeg in de ochtend op stap te gaan’, benadrukt het echtpaar, ‘want dan zijn ze pas goed te zien, de marmotten’. Tijdens de wandelingen hadden ze in de verte marmotten en herten bespeurd. Ook sluipende, wezelachtige diertjes waren hun verrekijker gepasseerd. Trouwens, die merkten ze elk jaar op tijdens hun vakantiewandelingen in Oostenrijk.

Wisten wij trouwens dat het een verschil maakt met welk type van verrekijker je de horizonten aftuurt? En dat ze het beste merk van verrekijker op de kop hebben getikt via-via? Niet zomaar een via-via, maar een krak in verrekijkers. Indien we willen kan de echtgenoot ons zeker zo’n exemplaar bezorgen, via die via-via.  

  gbcolumnoktober.jpg

We moeten morgen maar eens een kijkje nemen, naar hun verrekijker, in hun hotelkamer. En weten wij al dat je veel van de dierenwereld leert via ‘National Geographic’? En dat dieren en natuurprogramma’s hun favoriete televisieprogramma’s zijn? Houden wij, zoals hen, ook zo van dieren en van de natuur? Tuurlijk houden wij van dieren. We hebben thuis vier katten en zoon heeft een fret, en allebei hebben we vroeger een hond gehad, bij de ouders thuis. Toch geen huisdieren! Dat brengt vuil mee. Ten andere, met katten en honden, daar heb je enkel last mee. Die halen toch je tuin overhoop? Met buurtkatten hebben ze geen last meer. Daar weet de echtgenoot wel raad mee. Die lokt hij eerst en geeft ze dan met de schop een ferme slag. Die zie je niet meer terug. Trouwens, echtgenoot zal ons met plezier tips van de hand doen om het tuinieren te vergemakkelijken. Want hij tuiniert graag en zo tips uitwisselen, tuinliefhebbers onder elkaar, het schept een band.

Weten wij al dat hij een specialist is in het doorboren van mollen, met de riek? Die wipt hij zo uit de molshoop. En hoe pakken wij het slakkenprobleem aan? Ah nee, toch geen eco gedoe! Die dure korrels: prul dat niet werkt. Het straffe spul, zoals vroeger. Alles van vroeger is trouwens beter. Of we dat niet wisten?  Schadelijk voor de lijsters en de egels? Die zullen van zo’n beetje gif niet creperen. Die fabels hebben ze trouwens nooit geloofd. Veel egels in jullie tuin? Houtril? Ja, dat is zowat het zotste wat je kan doen, zo’n hoop met takken laten liggen. Dat is voor luie tuiniers. Grapje hé! We moeten toch eens kunnen lachen. Nee, serieus, het komt eropaan om alles netjes op te ruimen en netjes te houden, dan heb je geen gedoe met muizen en egels. Of we dat niet wisten? Want pinegels, daar moesten ze niks van hebben. Ooit zagen ze een familie pinegel in een holte onder hun tuinhuis kruipen. De uitwerpselen lagen toen overal in de tuin en op het terras. Zoiets wilden ze nooit meer. Wisten wij overigens hoe ze dat zaakje hebben opgelost? Een kwak cement en hop, gat dicht. Geen gedoe. Maar kom, ze stapten maar eens op. Morgen vroeg op voor een lange natuurwandeling, op uitkijk naar de herten en marmotten, met de verrekijker. We moeten morgen maar eens een kijkje komen nemen, naar hun verrekijker, in hun hotelkamer. Want als natuurliefhebber is het type verrekijker erg belangrijk. Of we dat wisten? Greet Berghmans blaeckerhof@hotmail.com       

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen