MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

November - Schlumbergera

472 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Voor de maand november werd de Schlumbergera verkozen tot kamerplant van de maand. Een aantrekkelijke dame die Kerstmis jaar na jaar volledig bloeiend tegemoet gaat. Terwijl de dagen korter en donkerder worden, spat de typische bloeiwijze van de cactus open en de Schlumbergera laat zich van haar meest feestelijke kant zien in wit, roze of rood.

EEN BRAZILIAANSE DROOM

De Schlumbergera beschikt over een fantastische autonomie. Het is een heel stevige plant die zich overal thuis voelt en een droom aan bloemen produceert. Hij geeft een speciaal tintje aan interieurs dat contrasteert tussen de rustperiode en een explosie aan bloemen als hij in bloei komt. De plant is afkomstig uit de bergachtige streken in Brazilië en daarom allesbehalve een luxepopje want hij is ongevoelig voor ziektes.

A VERY IMPORTANT PLANT

De Schlumbergera werd vernoemd naar de Franse cactusverzamelaar Frédéric Schlumberger. In 1817 werden de eerste Schlumbergera’s van Brazilië naar Engeland verscheept. En sindsdien vrolijken de bloemen van de Schlumbergera’s ons op tijdens de donkere winterdagen.

TROUW EN UITBUNDIG

Naast zijn fantastische uitstraling heeft de Schlumbergera ook een toegewijd karakter. Hij bloeit altijd even trouw en het kleurenpalet biedt een ruime keuze aan tinten: wit, rood voor de Schlumbergera “Zaraika” of roze voor de “Naomi” en voor de “Dark Eva”. Het formaat van de plant bepaalt het aantal bloemknoppen. De kleinste versies hebben ongeveer 25 knoppen, de grotere Schlumbergera’s tellen er honderden.

Tijdens de bloeitijd houdt de Schlumbergera van heldere, zonnige plekken, regelmatig begieten met kleine hoeveelheden water en één keer per week een beetje bewaarmiddel. Na de lange bloeitijd moet u de plant een rustperiode gunnen en minder water geven. In de zomer wordt aangeraden de plant een maandlang droog te houden om de nieuwe bloei te stimuleren. De plant is verkrijgbaar bij bloemisten en tuincentra.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen