MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

November - Poinsettia

494 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Kerstwonder Poinsettia brengt winterse warmte

Behoefte aan een stralend en hartverwarmend middelpunt tijdens de koude winterdagen? De wonderlijke Poinsettia brengt met alle liefde de benodigde warmte in huis. Dat juist de Poinsettia dé plant voor de kerstdagen is, zal niet verbazen. Zijn felgekleurde bladeren bieden hoop, kracht en rust. Ze werken bovendien stressverlagend tijdens de drukke feestdagen.

De rode Poinsettia staat vooral bekend als kerstster, maar het liefst gaat hij door het leven als winterplant. Waarom zou hij anders zijn blad ook in opvallende kleuren als wit, crème, lemon, zalmroze en paars transformeren?

Mexicaanse legende

Waarom de Poinsettia juist met kerst de harten van de mensen steelt, verklaart de Mexicaanse legende over het arme meisje Pepita. Omdat zij op kerstnacht geen cadeau voor Christus kon kopen, maakte ze een klein boeketje van onkruid. Ze wist namelijk dat God een nederig, maar liefdevol cadeau ook zou aanvaarden. In de kerk begon het boeket plotseling te bloeien met felle rode en groene bloemen. Vanaf dat moment draagt de kerstster in Mexico de symbolische naam ‘Flores de Noche Buena’.

Stressverlagend

Met zijn bijzondere achtergrond leent de Poinsettia zich graag als kerstcadeau. Wat is er mooier dan de onderlinge band met familie en vrienden te versterken door een kerstwonder te schenken? En tijdens de drukke feestdagen kan het ook geen kwaad om gebruik te maken van de stressverlagende werking van planten. Want in een kamer met planten voelen mensen zich stukken rustiger, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey in Engeland.

Magische werking

De magische werking van de Poinsettia komt het beste tot uiting als hij op een lichte plek staat, zonder felle zon. Regelmatig water vindt hij fijn, zolang het maar lauwwarm is. Dan is het voor hem gemakkelijker zijn warmte aan jou over te brengen.

MEER INFO

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen