MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand November: de Palm

276 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

November is meestal niet de vriendelijkste maand van het jaar. Het wordt kouder, de dagen worden korter en als het even tegen zit, regent het vaak. Het ideale moment om een mooie palm in huis te halen en te genieten van de exotische sfeer. De palm is een prettige, groene huisgenoot die een centrale plek in huis verdient. Laat het dus maar regenen; met de Woonplant van deze Maand is het namelijk altijd zomer!

'Prettige Palm' mag zich in november woonplant van de maand noemen.

 

Vrolijk type

Bij elk type mens, hoort een plant. Een stoer persoon kiest bijvoorbeeld voor een grote, cactus, een romantisch type voor de Orchidee en iemand met een expressieve aard een knalrode flamingoplant. Een palm past uitstekend bij een opgewekt persoon die zijn humeur niet door het weer laat verpesten. Van deze plant word je namelijk spontaan vrolijk. Zeker wanneer het regent, waan je je toch op een tropisch eiland. Planten geven vooral in de winter net dat extra beetje energie. We zitten vaak binnen en kunnen het dan ook extra goed gebruiken.

Verenpalm

De palmsoort Phoenix roebelinii is een sterke plant uit het verre oosten. Deze palm is een zogeheten ‘vederpalm’, het blad heeft namelijk de vorm van een veer. Hij wordt ongeveer twee meter hoog, maar zal hier uiteraard wel de tijd voor moeten krijgen. De stam is donkerbruin en een beetje harig en doet natuurlijk aan. Voor vallende kokosnoten hoef je echter niet bang te zijn! De combinatie met een gevlochten pot benadrukt zijn natuurlijke uitstraling. Maar een opvallende pot in aluminium of felle kleur kan een moderne wending geven aan deze tropische verschijning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen