MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Oktober: guzmania

349 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Guzmania ziet er net zo bijzonder uit als zijn naam klinkt. Te midden van de groene, smalle bladeren steken prachtig gekleurde schutbladeren omhoog.

Fel roze, wit, oranje, rood, geel; zomaar een selectie van kleuren. Nu de winter bijna aanbreekt, brengt de Guzmania een vleugje tropen en volop kleur in huis. Vandaar dat de Guzmania gekozen is tot Woonplant van de Maand november. 

Styling

Met de Guzmania kun je uitstekend combineren en kleuraccenten aanbrengen in het interieur. Neem bijvoorbeeld zes verschillende kleuren samen in een grote pot, dan heb je een echte blikvanger voor de wintermaanden. Maar ook één gele Guzmania in een bijpassende gele pot geeft een kleurrijk accent. Zeker in een wit interieur komt deze kleurrijke plant goed tot zijn recht. Maar wat dacht je van een witte Guzmania in een bijpassende witte pot tegen een rode of grijze wand? Kortom: met deze plant kun je het interieur eindeloos opnieuw ‘stylen’.  

Ananas 

De Guzmania is een van de bekendste planten uit de Bromelia-familie. Soms wordt hij zelfs bromelia genoemd. Het een van de knappere broertjes van de ananas, hoewel de Guzmania niet eetbaar is! Zijn naam heeft de plant te danken aan de Spaanse plantenverzamelaar Guzman die ze in de 18e eeuw mee naar Europa bracht. Nu worden ze volop door Nederlandse kwekers geproduceerd en bij bloemist en tuincentrum aangeboden.Water geven kan gewoon op de potgrond en een lichte plek –uit de zon- is ideaal.  

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen