MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Oktober - Cambria

433 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

cambria- b.jpgSchoonheid en intellect met beauty Cambria 

Vriendelijke ‘verwaarlozing’ als beste manier om deze huisgenoot te verzorgen. Het maakt de Cambria de ideale Woonplant van de maand oktober. Deze onbaatzuchtige orchidee geeft je in ruil voor deze wel erg eenvoudige omgangsvorm enorm veel terug: grillig gevormde bloemen in prachtige, felle kleuren. Én een dieper denkniveau. Met een Cambria heb je dus een wijze en stijlvolle beauty als huisgenoot.

Je eerste indruk van de Cambria: met z’n bloemen in de meest grillige en vurige kleuren kan het niet anders of deze plant komt uit de tropische jungle. Maar schijn bedriegt in dit geval. De Cambria is het resultaat van een kruising van verschillende orchideeëngeslachten die over de hele wereld voorkomen. Deze mix van bijzondere genen is dan wel weer de verklaring voor de schat aan vormen en tinten waarin de bloemen verkrijgbaar zijn. Kijken en vergelijken dus, waarna je gegarandeerd met een betoverende schoonheid naar huis gaat.

Betrekkelijk jonkie Terwijl z’n soortgenoten onder de orchideeën al respectabele leeftijden van honderden jaren hebben bereikt, is de Cambria nog een betrekkelijk jonkie: rond 1900 zag het eerste exemplaar het levenslicht. Daarna ging het snel: het aantal varianten en de populariteit ervan groeiden gestaag.

Grotere denkprestaties Met de Cambria heb je beauty én brains in huis. Onderzoek van de TU Delft toonde aan dat planten als de Cambria je kunnen helpen om tot grotere denkprestaties te komen. Uitzicht op bijvoorbeeld de Cambria maakt dat je beter in staat bent om complexe vraagstukken op te lossen.

Grote hoogten Veel eigenbelang kent je nieuwe huisgenoot daarbij niet. De Cambria vraagt niet meer dan een ietwat lichte staanplaats en af en toe wat water. In ruil daarvoor verwent hij je met z’n bijzondere bloemen en zwierige groene stengels met bladeren. Samen stijgen jullie tot grote hoogten: zowel op het gebied van schoonheid alsook intellectueel.

cambria-02_392x600.jpg

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen