MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Oktober- Anthurium

723 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd; "Anthurium" mag zich in oktober woonplant van de maand noemen.

Fleurige Flamingoplant

De Anthurium is een opvallende plant die helemaal past in deze tijd. Eén type Anthurium wordt in het Nederlands ‘Flamingoplant’ genoemd. Niet in de minste plaats door het exotische uiterlijk en de steel, die aan de lange nek van de flamingo doet denken. Nu buiten alles langzaam kaal wordt, is het des te leuker iets fleurigs in huis te halen voor de broodnodige ‘groene energie’. Daarom is de vrolijke Anthurium uitgeroepen tot Woonplant van de Maand oktober.

Felgekleurd

De Anthurium past perfect in de ‘retro-trend’ waarbij items van vroeger en nu met elkaar gecombineerd worden. De plant is verkrijgbaar in verschillende opvallende kleuren zoals wit, groen, roze, rood en oranje. Bij de Flamingoplant bestaat de bloeiwijze uit een kolfmet talrijke, kleine bloempjes, met aan de voet een groot en fraai, felgekleurd schutblad. Dit schutblad staat op een lange steel en lijkt wel van glimmende was gemaakt te zijn. De hartvormige bladeren voelen stevig aan en zijn bedekt met een stralende glans.

Weelderig

Een weelderig effect krijg je wanneer je drie potten van verschillende hoogten bij elkaar zet. De bloemen van de Anthuriums steken dan trapsgewijs boven elkaar uit. Wanneer je kiest voor drie verschillende kleuren, bijvoorbeeld wit, groen en rood, wordt het helemaal een kleurrijk gezelschap.

Aansluitend artikel

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen