MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

On the move

390 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een zomers vakantiegevoel waarin vrijheid centraal staat. Onbezorgd leven, niets is bedacht of gepland.

fotp1

In deze trend staat het buitenleven volop in de aandacht waardoor een campingachtige uitstraling ontstaat. Genieten van dagelijkse bezigheden zonder dat je aan regels gebonden bent. Lekker alles doen op je eigen manier. Je bezighouden met basale dingen zoals koken, wassen en schoonmaken. Het wordt als een luxe ervaren om hier zelf uitgebreid de tijd voor te maken. Deze sfeer behoudt zijn ontspannen karakter doordat deze bekende bezigheden op een persoonlijke en eigen wijze worden gedaan.

Niets gebeurt omdat het zo hoort, maar omdat het gewoon zo uitkomt. Morgen kan alles weer anders zijn. Bloemen worden niet altijd in een vaas gezet, maar net zo makkelijk in een fles of pot die toevallig voor handen was. Zelfs rubber kinderlaarsjes kunnen een oplossing zijn. Het kleurgebruik is vrolijk en bont maar er worden ook natuurlijke kleuren en materialen gebruikt. Door veel verschillende dessins te gebruiken krijgt de presentatie een actuele uitstraling.

foto2b

Interieur algemeen 

 • Kleur: fellen worden gecombineerd met pastellen en neutralen. De totale kleuruitstraling is vrolijk en bont, maar zeker niet hard.
 • Materiaal: ‘camping plastic’, recycled ecoplastic, katoen en canvas, touw, katoen en nylon, elastiek koord, laminaat, ritsen en klittenband, metaal, aluminium met industrieel uiterlijk, handwerkmaterialen, haken, breien, macramé, scoubidou (manier van knopen).
 • Vorm: huishoudvormen zoals flessen van schoonmaakmiddel, borstels en tupperware. Duidelijk functioneel en basic. Slimme praktische oplossingen.
 • Dessin: polkadots, vrolijke jaren ‘60 dessins, landelijke of naïeve bloemdessins, realistische of abstracte insecten.
   

foto3

Arrangementen

 • Kleur: vrolijke bonte kleurcombinaties, om de combinaties minder hard te maken kunnen pasteltinten gebruikt worden.
 • Vormen: nonchalante boeketten. Originele grapjes die aan tuin, camping of reizen doen denken. Veel aandacht voor het bindpunt. Knopen met bijzonder touw, snoer of koord. De arrangementen geven het idee dat ze makkelijk te verplaatsen en te vervoeren zijn. Dit betekent dat ze niet los maar gebonden in de vaas gezet worden.
 • Vazen: de mobiele uitstraling van de vazen is belangrijk, dus: inklapbaar, opvouwbaar of met handvatten. Verder kunnen ook allerlei andere ‘toevallige’ producten als containers gebruikt worden. Voorbeelden zijn: kannen, kopjes, (schoonmaakmiddel) flessen, plastictassen, kunststoflaarzen, conservenblikjes.
   

Kernwoorden Flexibel, improvisatie, optimistisch, picknick, huishoudlol, vrij, bont gedessineerd.

Kleurkaart Uit de jaarkleurkaart worden hier voornamelijk de warme en koude fellen gebruikt. Af en toe worden deze aangevuld met de pastellen of de neutralen. Dit maakt de kleurcombinatie minder hard.

Boeketten / Arrangement Vrolijke, nonchalante boeketten. Originele grapjes die aan tuin, camping of reizen doen denken. Veel aandacht voor het bindpunt.

Ideeën

 1. bijzondere knopen van mooi koord geven het vrije vakantiegevoel;
 2. een nonchalante, geïmproviseerde uitstraling door gebruik van klitteband;
 3. door het gebruik van drukknopen is het arrangement makkelijk te veranderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen