MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Oncidium - Tijgerorchidee

1412 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Naam:

Oncidium - Tijgerorchidee

Familie:

Orchidaceae

Herkomst:

groeit oorspronkelijk in Noord- en Zuid-Amerika: van Florida en Mexico tot aan Peru en Argentinië.

Standplaats:

Geen volle zon maar wel veel licht. De ideale dagtemperatuur is 18-20°C en de nachttemperatuur rond 15°C. Tocht vermijden. Zet ze niet te dicht bij een warmtebron. Na de bloei, wanneer zich een schijnknol ontwikkelt, de plant een rustperiode geven zodat zich nieuwe knoppen vormen.

Water:

Om water te geven dompel je de plant best regelmatig en daarna goed laten uitlekken. De fijne, dunne wortels zijn gevoelig voor zowel te weinig als teveel vocht. De planten hebben een hekel aan droge lucht, regelmatig nevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Nieuwe scheuten rotten makkelijk, wees daarom voorzichtig met watergeven.

Algemeen:

Oncidiums zijn epifytische orchideeën met schijnknollen. Er zijn veel hybriden ontwikkeld. Ze zijn nauw verwant aan Miltonia en Odontoglossum. Het zijn één van de eerste epifytische soorten die in Europa werden geïntroduceerd. De plant vormt luchtwortels, deze mogen niet verwijderd worden. Oncidiums zijn vooral geel- roodbruin, maar zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar variërend van witte tot bruine tinten. Geschikt voor hydrocultuur. 


Aansluitend artikel: Oncidium

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen