MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ongewenst bezoek

691 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Mol of muis• duiken er mollen of woelmuizen op ?

Woelratten (ook woelmuizen genoemd) en meer nog mollen hun een gazonbezitter aardig op de heupen werken.

Molshopen kunnen een gazon werkelijk vernielen. Ook hun gangen zijn verradelijk om in te trappen en veroorzaken geregeld verzwikkingen.

Het zijn bovendien intelligente dieren die zich niet zomaar laten verrassen.


• hoe kunnen deze dieren gevangen of verjaagd worden ?

In de handel zijn er een drietal methodes verkrijgbaar:

1) klemmen: deze worden in de loopgangen geplaatst en verrassen de passerende mollen Het vergt wel enige handigheid om de klemmen goed te plaatsen maar dit is een effectieve en ecologische methode

2) vergassen: professionele vergassers (erkende gebruikers) doden mollen met fosforwaterstof. In de handel zijn ook rookpatronen verkrijgbaar voor particuliere gebruikers, die echter aan de dure kant zijn.

3) ultrasone trillingen en aardtrillingen: deze afweermethode bestaat erin dat een toestel trillingen veroorzaakt in de bodem en zo de mollen op de vlucht drijft. Het effect van deze methode wordt vaak betwist.

Overlast van vreemde honden of katten


Zeker in drukbevolkte wijken zorgen huisdieren vaak voor overlast. Zwervende katten en honden maken er een vervelende gewoonte hun behoefte te doen op andermans gazon. Soms wordt er vooraf zelf een kuiltje gegraven. Niet direct een leuk gezicht...

Ook bij de aanleg of doorzaai van gazons komen vreemde huisdieren graag in de losse bodem woelen.


• gelukkig is er Panic, een volkomen onschadelijk afweermiddel

PANIC is een strooikorrel die opgebouwd is met allerlei plantaardige geurstoffen zoals paprika en look. Huisdieren haten deze geur, die laag over de grond blijft hangen. Na enkele dagen mijden ze de plaatsen waar deze korrels liggen. Een eventuele inname van het product is bovendien onschadelijk.


• hoe wordt Panic toegepast ?

Het product wordt dunnetjes uitgestrooid op plaatsen waar de lastposten de tuin binnenkomen (een gat in de haag bvb) en rondom het gazon en de plaatsen waar er overlast is.

Gemiddeld om de 4 weken moet het product opnieuw toegepast worden. Bij overvloedige regen is de werking iets korter. Een verpakking van 250 gram is voldoende voor ongeveer 100m.


• en de relatie met de buren ?

Die blijft goed en zonder geruzie of de tussenkomst van een vrederechter blijven hun lastposten na enige tijd weg uw tuin.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen