MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Onkruidgrassen tussen planten bestrijden

42061 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bodembedekkende planten zorgen voor speciale accenten en bepalen zo mee het karakter en de schoonheid van de tuin. Bodembedekkers worden ook gekozen om hun onkruidwerende eigenschappen, zodat het wieden in de tuin tot een minimum kan herleid worden. 

Toch groeien meerjarige grassen zoals kweek graag doorheen deze plantenblokken omhoog. Ook eenjarige grassen kunnen alsnog de kans krijgen om massaal te kiemen. Zeker bij slechte groei van die bodembedekkende sierplanten. Wieden is dan een hels karwei. 

Met ARAMO® is er nu een passende oplossing voor dit probleem. ARAMO® bestrijdt immers meerjarige grassen zoals kweek en eenjarige grassen zoals straatgras, hanepoot, bloedgierst, duist, raaigras, …

aramos

Hoe vlug sterven onkruidgrassen af na behandeling met ARAMO® ? 

ARAMO® is een zeer trage killer. Na opname in het blad wordt ARAMO® getransporteerd naar de ondergrondse en bovengrondse groeipunten die vernietigd worden. Vervolgens ‘verhongert’ het onkruidgras. Vandaar de ogenschijnlijk trage afdoding. Het duurt minimum 2 tot 3 weken vooraleer de behandelde grassen geel verkleuren. Daarna gaat het vrij snel. Eén week later zijn de bespoten grassen bruin verdroogd en verdwijnen ze. Het is dus normaal dat u na bespuiting twee tot drie weken geduld moet hebben om visueel iets te bemerken. Het gras gaat echter zeker dood.

Aandachtpunten voor een optimaal resultaat met ARAMO :

  • ARAMO® moet gebruikt worden op grassen in volle groei. Wacht dus niet tot de grassen in bloei komen. Dan is de beste periode voor bestrijding reeds achter de rug.
  • Het bladoppervlak van de grassen moet voldoende groot zijn om voldoende product te kunnen opnemen. Dus niet kortmaaien voor toepassing. 
  • Behandel bij groeizaam (= geen nachtvorst en dagtemperaturen boven de 12 °C) en windstil weer. Spuit nooit bij temperaturen boven de 24 °C. Behandel daarom in warme periodes steeds ’s avonds of ’s morgens vroeg.
  • Na een bespuiting met ARAMO® moet het minstens 1 uur droog blijven. Zo kan er volledige opname in het blad gebeuren.
  • Meng ARAMO® nooit met andere producten (ook niet met producten tegen breedbladige onkruiden !).
     

TIP

ARAMO® mag ook gebruikt worden in de moestuin; tussen wortelen, uien, broccoli, bloemkool, spruitkool, sluitkool, erwten, prei, rode biet, aardappel, enz. Zowel meerjarige grassen, als eenjarig gras kunnen met ARAMO worden afgedood.

ARAMO® is een selectieve grasbestrijder voor gebruik tussen bodembedekkers, rozen, sierstruiken en bomen en tussen de meeste groentesoorten in de moestuin. De planten die behandeld mogen worden met ARAMO® staan vermeld op de bijsluiter in de productverpakking.

ARAMO® doodt enkel grassen, géén andere onkruiden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen