MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ook in de winter een mooie tuin

1777 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In de winter liggen veel tuinen er wat triest bij. Bruine borders, leeg gewaaide bomen en kale struiken. Het is waar dat er in de winter minder groeit en bloeit, maar ook in deze maanden kan de tuin er zeker mooi en verzorgd uit zien. Met wintergroene planten behoudt je de kleur in je tuin. Ook in het najaar en de winter is het lekker om zo nu en dan met een sjaal om en dikke sokken aan buiten bezig te zijn. Een klein beetje moeite levert een hoop plezier op. Elke dag genieten van een fraai uitzicht. Verwen je tuin en je terras, verwen jezelf. Vindt aanbiedingen voor tuinartikelen op Groupon.

Vorst in de tuin Lang niet alle planten overleven de winter. Veel planten gaan dood door bevriezing. Nu kun je rondom de wortels van planten wel een beschermlaag aanbrengen om dit tegen te gaan, maar niet alle planten hebben hier genoeg aan. De meeste planten sterven in winter voor een deel af en komen in het voorjaar weer boven. Maar als een plant meer vorst heeft gehad dan hij aan kon zie je hem helaas niet weer terug. Kwetsbare planten en planten die niet winterhard zijn kun om deze reden in poten in potten zodat je ze tijdens de vorstperiode binnen kan bewaren. Dit kun je natuurlijk niet met alles doen. Je moet het daarom ook een beetje los laten. Met regelmaat wat planten vervangen hoort nu eenmaal bij tuinieren. De afwisseling die je hierdoor in je tuin houdt, is de positieve kant ervan.

Verwen je tuin, verwen jezelf Er zijn ook aardig wat soorten struiken en planten die in de winter juist op hun best zijn. Door hier en daar zo’n stoer exemplaar neer te zetten fleur je de tuin in zijn geheel op. Wil je het binnen en buiten aantrekkelijk houden? Dit hoeft je helemaal niet veel te kosten. Wees slim en ga goedkoop shoppen voor huis en tuin. En als je dan toch bezig bent, tuinartikelen kunnen ook prima dienen als cadeautje. Jij bent vast niet de enige die blij is met een verzorgde tuin of een mooi terras. Juist tijdens de donkere maanden kunnen we wel wat frisgroen om ons heen gebruiken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen