MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open-kruidentuindagen Loca Labora

1280 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Kruiden, je mag ze ook gebruiken!  14 en 15 april : Open-kruidentuindagen Loca Labora


Citroenmelisse tegen muggen, een compres van aardbeienblad of bonenkruid voor despijsvertering,….in onze tuin of op ons terras staan vaak heel wat kruiden die we erg nuttig kunnen gebruiken. Grootmoeder wist er alles van, … wij zijn ze vaak vergeten! 

Tijdens de open-kruidentuindagen, het open-deurweekend van het arbeidszorgproject “De Kruiderie” van Loca Labora vzw, herontdekt u de mogelijkheden van uw kruidentuin.  Onder leiding van ervaren herboristen kan u kennismaken met de culinaire, medicinale en verzorgende eigenschappen van een uniek aanbod van ruim 120 soorten kruiden.  De biologische, niet geforceerde opkweek zorgt ervoor dat de kruiden ook daadwerkelijk inhoudsstoffen hebben, een must voor éénieder die met kruiden aan de slag wil!  

Op de open-kruidentuindagen valt naar goedegewoonte heel wat te beleven! Aansluitend opderondleidingen lerendekruidenexperts Anny Van Branteghem, Martine Van Huffel en Lieve Galle udekneepjes van het vak, is er een aanbod van biologisch plant- en pootgoed en zijn er diverse externe standhouders.  De kinderanimatie,debar met een (biologisch) natje en droogje, een optreden vandecovergroep 50 below endelentebarbecue zijn opnieuw dé ingrediënten voor een gezellig dagje uit aanderand van het Bulskampveld.  

Open-kruidentuidagen Loca Labora, 14 en 15 april van 10.00h – 18.00h

Meer info opwww.localabora.beof 050/28 00 48

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen