MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Open-tuin-dagen

402 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

OPEN TUIN DAGEN 2005


Het is weer zover : van zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober 2005 houden wij onze OPEN TUIN DAGEN waarbij niet alleen de plant, maar vooral de klant centraal staat. Gedurende twee weekends en een volle week tonen we je graag onze specialiteiten, sierlijke planten die opgewassen zijn tegen de moeilijkste omstandigheden. Onze grootste troef is immers dat al onze planten buiten opgekweekt worden, in weer en wind. Op die wijze bekomen wij sterke planten die tegen een stootje kunnen. Je kan er komen kennismaken met de koreaanse mispel, de steenlinde en de steeneik, de zeewinde en tal van najaarsbloeiers.

Onze twee toppers, de olijfwilg en de kruisstruik staan nu in bloei. En op onze voormalige parking flaneren tal van italiaanse schoonheden. Door eigen groepsaankoop met de collega’s van Meesters in Groen kunnen wij die aanbieden aan zeer aantrekkelijke prijzen ! Bovendien geniet je op alle planten en vissen in voorraad een directe korting van 10%, en op bodembedekkers en vaste planten zelfs 20 % !

Ruim 14 jaar reeds houden wij onze open tuin dagen in het najaar, omdat wij er als vakman steeds op blijven hameren dat het najaar het beste plantseizoen is. Het is ook de mooiste tijd van het jaar omdat niet alleen de najaarsbloeiers nog kleur brengen in de tuin, maar omdat tevens tal van vruchten en bessen, en reeds diverse herfstkleuren hun tinten toevoegen aan dit pallet. Laat tevens je zintuigen bekoren in onze demotuin en onze kniptuin : voel de taaie bladeren, ideaal voor het maken van lang houdbare bloemstukjes; ruik de zoete geur van de olijfwilg; hoor de wind spelen met het ranke bamboeblad; zie de zachte grijze tinten van onze zonnekloppers; kom het najaar beleven en bewonderen : het loont de moeite!

OPEN BEDRIJVENDAG


Ooit al eens een kijkje genomen achter de schermen van een heus plantencentrum ?

Dan is het zondag 2 oktober het moment : samen met de Meesters in Groen nemen wij deel aan deze manifestatie waarbij in Vlaanderen meer dan 300 bedrijven hun deuren openen voor het grote publiek. Bedoeling is om de productiemethoden van het hedendaags groen toe te lichten. Zo geef ik wandelvoordrachten om 9u30, 11u, 13u30, 15u, en om 16u30 waarbij we de kweekpercelen bezoeken. Een collega boomkweker Jo De Martelaer van Hortus Conclusus

komt demonstreren hoe te enten. De inpotmachines zullen in werking worden gesteld, en er vindt een demonstratie bloemschikken plaats. Ook voor de kleinsten is er animatie voorzien : clown Papa Chico is vanaf 13.30 actief, een ballonwedstrijd en een springkasteel zullen hen zeker boeien. Boomverzorger en kunstenaar Robin Uzeel is aan het werk en stelt enkele van zijn werken tentoon. En natuurlijk is er gelegenheid om wat nat te kaarten bij een drankje.

Aldus hopen we u ervan te overtuigen dat niet alleen groene vingers, maar ook een flinke dosis vakmanschap aan de basis ligt van een gezonde, frisse tuinplant.

De condities van de Open Tuin Dagen blijven geldig gedurende de Open Bedrijvendag.

Welkom !

Auteur: Peter De Coninck (Aquabotanica) Aquabotanica is een kwekerij in de westhoek met een collectie bijzondere planten en een mooie demonstratietuin. Aquabotanica Iepersesteenweg 112 8630 Veurne Het bedrijf is gevestigd langs de afrit 1a van de autosnelweg E40 Brussel- Calais (tegenover de ingang van het Bakkerijmuseum te Veurne) Tel.+32 58 31.33.35 Fax. +32 58 31.52.39 E-mail:info@aquabotanica.be Website:www.aquabotanica.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen