MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Openheid in de tuin

722 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een belangrijke deugd die een tuinliefhebber zou moeten bezitten is geduld. Een jonge boom doet er jaren over om tot een heuse schaduwboom uit te groeien. Een mooi aangelegde tuin heeft zijn tijd nodig om tot volle wasdom te komen. Gelukkig wordt een tuin jaar na jaar mooier. Een groot aantal tuinliefhebbers houdt eraan zijn tuin in kamers te verdelen.

Verschillende tuinkamers
Elke kamer kan dan een ietwat andere functie hebben. Het duurt een hele tijd alvorens hagen de tuin structuur geven. Met een gaasafrastering kun je de tuin al onmiddellijk in kamers verdelen en uiteraard kun je een apart speelgazon voor de kleine kinderen op een veilige manier afrasteren, zodat je ze veilig achter het huis kunt laten spelen en ze niet via de oprit naar de straat kunnen lopen. Je kunt eventueel haagplanten bij de afrastering planten. Die kunnen dan ongestoord groeien en de jonge planten worden niet door spelende kinderen omvergelopen. Je kunt ze uiteraard ook laten begroeien met klimplanten.

Zicht op de kerktoren of een fraai object
Wanneer je een tuin aanlegt, is het aangewezen belangrijke landschapsvormende elementen bij de tuin te betrekken. Zo kan een zichtas worden aangelegd met op het einde een doorzichtige Pantanet afrastering die het uitzicht vrij laat op een kerktoren , een mooie hoeve, een monumentale boom, een bosje of een populierenrij die een slingeren waterloop volgt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen