MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Optimale vijverwaterkwaliteit: goed begonnen is half gewonnen!

2918 x gelezen
DCM door DCM • Donderdag 10 Augustus 2017 Volg DCM

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met DCM.

Een goede waterkwaliteit is van groot belang om problemen en algengroei te voorkomen. Wanneer je een aantal regels hanteert, kan je er gemakkelijk voor zorgen dat algen minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

Vijver (bij)vullen met water

Wanneer u een vijver (bij)vult, gebruikt u best leidingwater. Deze samenstelling is gedurende heel het jaar stabiel en heeft een aangepaste zuurtegraad en hardheid om planten en vissen optimaal te laten groeien. 

Regenwater mag dan misschien goedkoop en natuurlijk zijn, toch is het niet het meest ideale voor de vijver. Regenwater is van nature te zacht en bevat niet de juiste mineralen. Ook putwater is niet geschikt en bevat vaak schadelijke stoffen zoals een teveel aan ijzer, ammoniak, fosfaat … 

 

Meten is weten

Een vijver is een natuurlijk gebeuren waarin tal van reacties plaatsvinden. Hierdoor kan de kwaliteit van het vijverwater veranderen. Door regelmatig het vijverwater te meten en bij te sturen kan u heel wat problemen voorkomen. Met de DCM Vijverwatertestkit kan u 25 tot 30 tests uitvoeren zodat u snel en eenvoudig kan bijsturen waar nodig.

 

De juiste waterkwaliteit zonder meten

Wil je altijd zeker zijn van een stabiele vijverwaterkwaliteit? Gebruik dan DCM Optima pH-KH-GH. Dit product bevat uitsluitend natuurlijke componenten en corrigeert zowel een te hoge als een te lage zuurgraad (pH). Het verhoogt de carbonaathardheid (KH) om pH-schommelingen te voorkomen en verhoogt de totale hardheid (GH). Bovendien worden toxische effecten van ammoniak en nitriet verminderd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen