MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Organische meststof voor de siertuin

608 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met de juiste meststof zorg je er voor dat je planten er gezond uit zien, sterk groeien en rijkelijk bloeien. Een streling voor het oog van elke tuinliefhebber!

 

Universele bemesting

Tijdens de groeiperiode onttrekken deze planten een hoop voedingsstoffen aan de bodem en is regelmatige bemesting noodzakelijk om jaren van je siertuin te kunnen genieten. DCM Organische Meststof voor de Siertuin is uiterst geschikt om te gebruiken als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij de doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Het hoge gehalte aan kalium zorgt voor stevige planten en intense bloemkleuren, terwijl magnesium verantwoordelijk is voor een frisgroene bladkleur.

 

Rustige groei

De organisch gebonden voedingselementen in deze meststof worden geleidelijk en volgens de behoefte van de plant vrijgegeven. Zo krijgen je planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

 

Toepassingsperiode

FEB / MAART / APRIL / MEI / JUNI / JULI

Gebruik

  • Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Meststof voor de Siertuin, dankzij de zachte werking, tot vlak voor het planten gebruikt worden. Verwerk daartoe de juiste dosis in de toplaag van de grond bij het aanplanten.
  • Gebruik je de meststof als onderhoudsbemesting? Strooi het uit op de gewenste plek en werk de meststof vervolgens lichtjes in in de bovenste grondlaag. Begiet bij droog weer om de werking van de meststof te versnellen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen