MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Osteospermum - Kaapse margriet

17488 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

osteospermum

Naam

Osteospermum

Nederlandse naam

Kaapse margriet

Familie

Asteraceae

Herkomst

Zuid- Afrika

Standplaats

Een zonnige plek. Gebruik goed doorlatende niet te rijke grond en zorg voor een goede drainage. Niet winterharde éénjarige. Geschikt voor potten, bloembakken, bloemperken, borders.

Bloei

Rijkbloeiende plant. Felgekleurde bloemen in allerlei kleurschakeringen. De tweede bloeiperiode kan tegenvallen. Er ontwikkelt zich vooral veel blad. Uitgebloeide bloemen verwijderen.

Algemene kenmerken

Een populaire zomerbloeier. Ideaal voor gebruik in potten en bloembakken op het terras, balkon, vensterbank. Ook voor gebruik in perken in de zomer. Kan volop in de zon staan. Het is een vroege bloeier die al vrij snel beschikbaar is in de tuincentra en bloemenwinkels. Vermeerderen kan uit zaad of door het nemen van stekken in de zomer. De stekken moeten op een vorstvrije plek worden gezet. Bij opkweek uit zaad, begin voorjaar op warmte zaaien en eind voorjaar uitplanten. Er is een grote keuze aan variëteiten met uiteenlopende bloemvormen en -kleuren.

Verzorging

Kan tegen een stootje wat watergeven betreft. Pas water geven als de plant bijna droog staat. Laat de plant niet met zijn wortels in water staan, het water moet steeds weg kunnen. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden.

Soorten

Osteospermum-hybriden

O. pluvialis

O. sinuata

777.png

1 reactie

  • Etienne D. Etienne D. Prachtige plant, rijkbloeiend
    Zaterdag 14 April 2018 om 14:37

Log in om een reactie te plaatsen