MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Oxalis

2637 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Het geslacht Oxalis bestaat uit zowat 500 soorten planten met een knolvormige wortel of wortelstok of vlezige wortels. Het is een echte globetrotter die praktisch over geheel de wereld verspreid is, maar de bij ons als kamerplant aangeboden soorten hebben hun wortels in Zuid-Afrika (Oxalis purpurea) of Zuid-Amerika/ Mexico (Oxalis tetraphylla of Ox. Deppei).

Deze soorten hebben niet alleen decoratieve, klaverachtige bladeren maar ook prachtige bloemen die veelal wit, geel of rozerood zijn.

Omdat ze houden van eerder koele temperaturen en veel licht op een zonnige plaats, zijn de planten ook geschikt om toe te passen in potten, bloembakken en hanging baskets.

Wat verzorging betreft zijn het eenvoudige klanten:
 

Water:

Tijdens de bloeiperiode matig tot goed vochtig houden Voeding: tijdens de groeiperiode éénmaal per maand wat meststof voor bloeiende planten aan het gietwater toevoegen.


Standplaats

Een zonnige plaats met veel licht maar tijdens de zomer toch min of meer beschermen van extra felle middagzon. Hoe lichter de standplaats hoe mooier de bloemen zullen openbloeien. Zet Oxalis tijdens de winter in een koele maar vorstvrije ruimte.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen