MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Paphiopedilum - Venusschoentje

2694 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Paphiopedilum

Naam: Paphiopedilum - venusschoentje

Familie: Orchidaceae

Herkomst: Tropisch Azië en Midden-Amerika

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Overdag: kamertemperatuur  18-22°C De warmtebehoefte is afhankelijk van de soort: soorten met gevlekte bladeren en soorten met meer dan één bloem per stengel moeten warm gehouden worden. Tocht vermijden. Zet ze niet te dicht bij de verwarming of een andere warmtebron.  Gebruik als substraat aangepaste orchideeëngrond. Niet verpotten tijdens de bloei-periode.

Water: om water te geven dompel je de plant best onder in lauwwarm water en daarna goed laten uitlekken. Tijdens de bloei kan je éénmaal per maand voeding toevoegen aan het water. Zorg ervoor dat de planten nooit met hun wortels in het water blijven staan. Laat de potgrond niet uitdrogen. Regelmatig nevelen om de lucht-vochtigheid op peil te houden.  

Algemeen: Paphiopedilums hebben een lange bloeiperiode. Ze worden al geruime tijd aangeboden als kamerplant. Elk bladrozet draagt maar één keer een bloem. Na de bloei de bloemstengel afknippen. De Nederlandse naam danken ze aan de schoen-vormige lip. Geschikt voor hydrocultuur.

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen