MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Pelargonium Peltatum-hybriden - Hanggeraniums

5194 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

hangpelargonium

Naam

Pelargonium Peltatum-hybriden

Nederlandse naam

Hangpelargonium (hanggeranium)

Familie

Geraniaceae

Herkomst

Zuid-Afrika en Namibië

Standplaats

Zonnige standplaats. Zeer geschikt voor hangpotten en bloembakken. Gebruik goed doorlatende, voedselrijke grond waaraan klei is toegevoegd, en zorg voor een goede drainage. Geef regelmatig plantenvoedsel tijdens de bloei.

Bloei

Rijkbloeiende plant. Zeer gekende en geliefde plant met bloemen in diverse kleuren :rood, mauve, roze, lila, wit of lichtpaars. Er zijn enkelbloemige maar ook geheel of halfgevulde bloemen. Uitgebloeide bloemen verwijderen.

Algemene kenmerken

Deze pelargoniums hebben van nature een hangende groei en lenen zich daarom uitstekend voor toepassing in hangmanden, baskets, hoge potten. Ook van deze pelargoniums werden talrijke cultivars ontwikkeld.

Verzorging

Zorgvuldig gieten want teveel water leidt tot wortelrot. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen