MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Pelargonium - Zonale hybriden

2042 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

pelargonium_zonale_1.jpg

Familie: Geraniaceae Herkomst: Dit zijn de alom gekende en meest populaire 'gewone' geraniums. Vele duizenden cultivars werden ontwikkeld. Er zijn enkel- en gevuldbloemige soorten, bontbladige enz. Het zijn bossig groeiende planten met bloemen in trossen. Ideaal voor zomerse bloemperken, bakken, potten. Ze hebben hun naam 'Zonale' te danken aan de groene of bruine zone op de bladeren.

Standplaats: Zonnige standplaats. Zeer geschikt voor potten en bloembakken. Gebruik goed doorlatende, voedselrijke grond waaraan klei is toegevoegd, en zorg voor een goede drainage. Geef regelmatig plantenvoedsel tijdens de bloei. Vooral voedsel met een hoog kaliumgehalte is aan te raden. De planten zijn niet winterhard en moeten voor de eerste vorstperiodes naar binnen gehaald worden.

Verzorging: Zorgvuldig gieten want teveel water leidt tot wortelrot. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten. Regelmatig bemesten.

1 reactie

  • Renilde Renilde Bedankt!
    Dinsdag 12 April 2016 om 12:07

Log in om een reactie te plaatsen