Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pelargoniums - Bladgeurhybriden - Geurgeraniums

 
Familie: Geraniaceae Herkomst: Bij deze pelargoniums komen de bloemen op de tweede plaats. Ze bloeien meestal met kleine (meestal) enkelvoudige bloemen. De bladeren van deze meer dan 125 cultivars verspreiden een heerlijke geur die varieert van appelbloesem tot munt en nootmuskaat. Deze pelargoniums laten zich mekkelijk vermeerderen uit stek. Eén van de bekendste soorten hieruit is de citroengeranium.

Standplaats: Zonnige standplaats. Zeer geschikt voor potten en bloembakken. Gebruik goed doorlatende, voedselrijke grond waaraan klei is toegevoegd, en zorg voor een goede drainage. Geef regelmatig plantenvoedsel tijdens de bloei. Vooral voedsel met een hoog kaliumgehalte is aan te raden. De planten zijn niet winterhard en moeten voor de eerste vorstperiodes naar binnen gehaald worden.

Verzorging: Zorgvuldig gieten want teveel water leidt tot wortelrot. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten. Regelmatig bemesten.Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen