MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Peperomia 'Amigo Green Split' Happy Bean

7455 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Peperomia

Naam: Peperomia 'Amigo Green Split' Happy Bean

Familie: Piperaceae

Standplaats: Op een lichte plaats zetten maar niet langdurig in de felle zon. Anders verkleuren de bladeren en vallen ze af. In de winter is zonlicht echter geen probleem. Kamertemperatuur is voldoende

Water: Geef lauw water, bij voorkeur regenwater. Geef het water bij voorkeur via de schotel, zodat de bladeren niet nat worden Dompel de plant zo nu en dan. Laat de plant goed uitlekken. Te natte potgrond veroorzaakt voetrot. Laat de grond tussen gietbeurten dus droger worden. Geef tijdens de groei elke maand wat voeding. De plant kan in de zomer naar buiten.

Algemeen

Happy Bean is een compact groeiende Peperomia, die de aandacht weet te trekken met een grappig uiterlijk. De kamerplant is bovendien makkelijk te verzorgen.

De bladeren doen namelijk sterk denken aan sperzieboontjes. Aan de bovenzijde van elk blad loopt een duidelijk zichtbare, donkergroene sleuf, wat de gelijkenis met de smakelijke peulgroente versterkt. De blaadjes zijn uiteraard niet bedoeld voor consumptie. De vlezige blaadjes groeien omhoog in dichte rozetten, die daardoor ogen als groene sterren.  Omdat Happy Beans weinig ruimte of aandacht vragen, zijn ze in principe voor alle huishoudens geschikt. Een zonnige standplaats is de belangrijkste eis. Het bijgevoegde steeketiket waarschuwt de plant niet teveel water te geven. ‘Liefdevol verwaarlozen’ is het devies. Net als de meeste andere vetplanten kunnen ze in de zomer ook buiten worden gezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen