MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Philodendron scandens - Philodendron tuxtlanum

8176 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

philodendron scandens

Naam: Philodendron scandens - Philodendron tuxtlanum

Familie: Araceae

Herkomst: Midden- en Zuid-Amerika

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Helder gefilterd of indirect licht. Verdraagt ook minder licht. In de winter de temperatuur niet lager dan 15°C laten zakken. Zorgen voor een hoge relatieve luchtvochtigheid. Vermijd de combinatie van lage temperaturen en een vochtige wortelkluit.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. In de winter minder water. Regelmatig benevelen.

Algemeen: Er groeien zo'n 275 soorten in de tropische, vochtige regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Ze groeien zo weelderig dat ze hoogtes van bijna 20 m kunnen bereiken. De meeste zijn klimmende soorten met goed ontwikkelde luchtwortels (epifytische soorten) die gelijkenissen vertonen met Syngonium, Scindapsus en Monstera. Er bestaan echter ook variëteiten die eerder over de grond kruipen of een struikvorm aannemen. De naam komt van het Grieks philéo wat houden van betekent en dendron dat boom betekent.

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.

Let er bij het verpotten (om de 2 jaar) op dat de wortels niet beschadigd worden door het eventueel verwijderen van de mosstok. Gebruik geen potgrond waar kalk is aan toegevoegd maar gebruik eerder een mengsel van naaldbomengrond.

Let op: Het sap van deze plant kan irriterend zijn voor huid en slijmvliezen

Lees ook:
•  Philodendron 'Atom'
•  Philodendron 'Imperial Red'

Philodendron

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen