Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Phlebodium 'Blue Star'

  

phlebodium blue star b.jpg

Naam: Phlebodium 'Blue Star' Familie: Polypodiaceae

Standplaats:  Het best is een plaatsje in halfschaduw. Vermijd vooral fel zonlicht. Het hele jaar op kamertemperatuur maar in de winter een iets koelere plek maar de temperatuur niet onder 13°C laten zakken. Gebruik een aangepaste, luchtige, vochthoudende potgrond. Verpot de plant regelmatig in het voorjaar. Geschikt voor een hal, slaapkamer of badkamer.

Water: water geven wanneer de potgrond wat droog aanvoelt. Laat de wortels niet uitdrogen. Gebruik onthard water op kamertemperatuur. Eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het water toevoegen.

Algemeen: decoratieve en sterke varen met aparte, blauwgroene bladkleur.  Een varen afkomstig uit de tropische wouden van Zuid-Amerika. Heeft deels boven en deels onder de aarde kruipende (lucht)wortels met een geelachtig-bruine beharing.

Vermeerderen kan door afsnijden en planten van stukjes luchtwortel of door het uitzaaien van sporen.

Tip: Regelmatig benevelen.

Bruine bladeren bij varens: Oorzaak: ongunstige groeiomstandigheden. -overmatige watergifte -te kalkrijk en koud gietwater -te rijke bemesting waardoor verzouting van de bodem ontstaat. -schimmels tasten de wortels aan. -te droge lucht

Bijsluiter voor kamerplanten

phlebodium blue star.jpg

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen