MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Phyllostachys atrovaginata 'Green Perfume' (bamboe)

959 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Phyllostachys atrovaginata 'Green Perfume'

   phyllostachys_atrovaginata__Green_Perfum

Naam

Phyllostachys atrovaginata 'Green Perfume'

Nederlandse naam

Familie

Bambusoidaea

Herkomst

China. Cultivar ontwikkeld door Jan Oprins

Hoogte

4- 6 meter, in Zuid-Europa zelfs tot 8m

Blad

Groen, klein blad

Standplaats

Een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw. Zeer winterhard.

Algemeen

Deze bamboe behoort tot de groep van de waterbamboes zoals de Phyllostachys heteroclada. Waterbamboes kenmerken zich door het feit dat er zich in de rhizomen luchtkanalen bevinden waardoor ze kunnen groeien op vochtige plaatsen. Door deze luchtkanalen is het mogelijk dat de noodzakelijke luchttoevoer naar de wortels plaatsvindt. Hij is dus perfect geschikt voor natte gronden en ook voor aanplant op dijken. Het uitgebreide ondergrondse rhizoom en wortelsysteem zorgt ervoor dat deze bamboe een goede optie is om schade door watererosie tegen te gaan. De bamboe is uitermate doeltreffend om grond te binden en houdt zo de aarde samen op kwetsbare dijken en rivieroevers. Ook aan de rand van vijvers doet hij het zeer goed. OPGELET: bij aanplant bij vijverfolies is het aan te raden om met een rhizoombeschermer te werken.

Deze bamboe groeit zeer snel en heeft een zeer sterke zuilvormige groeiwijze. De halmen zien er aantrekkelijk uit doordat ze 4-5cm dik kunnen worden. Hij heeft een rechtopgaande groei waardoor hij in de tuin vele voordelen heeft, bijvoorbeeld als wintergroen scherm, of achteraan in de border.

Een ander bijzonder kenmerk slaat op zijn geur. In Amerika is de bamboe bekend onder de naam 'Incense Bamboo' wat slaat op het feit dat er bij wrijving over de jonge halmen een geur van wierook vrijkomt. De nieuwe jonge scheuten zijn ook bijzonder decoratief en kunnen in de keuken als lekkernij gebruikt worden.

Verkrijgbaar bij :
• OPRINS
St-Lenaartsesteenweg 91 2310 Rijkevorsel www.oprins.com www.bambooselect.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen