MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Plant in de kijker - Poinsettia

402 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Inleiding

Donkere dagen? Kleurrijke kerststerren. Kerststerren zijn er in verschillende kleuren en maten. Vooral mini’s zijn populair, omdat je er handig mee kunt stylen. Kerststerren op stam zijn echte blikvangers en doorbreken de winterse kaalheid. Klassiek, modern, retro, glamour, of trendy; de kerstster past zich moeiteloos aan en past prima bij elke sfeer. Het is maar net hoe je de Poinsettia gebruikt.

Herkomst

De Poinsettia is afkomstig uit de vochtige subtropische berggebieden van Centraal-Amerika. Het is familie van de Euphorbiaceae. Euphorbia kent maar liefst 2000 soorten. 

Verkrijgbaarheid

Vaak wordt gedacht dat de kerstster – ook Poinsettia genaamd – alleen tijdens de kerstdagen in het interieur toegepast kan worden. Aangezien kerststerrren al vanaf begin november verkrijgbaar zijn, in veel verschillende kleuren en vormen, kunnen ze een winterlang het huis opvrolijken.

 

Tips

  • de kerstster houdt niet van tocht; 
  • zet de plant op een lichte plek;  bij een temp. die niet lager is dan 15°C
  • geef regelmatig handwarm water in de sierpot, zo voorkomt u bladval.      

 

Wetenswaardigheden

  • Poinsettia is niet alleen verkrijgbaar in rode, maar ook in wit, crème, lemon, zalmroze en paars.
  • In diverse media, zowel in bladen als in woon- en klusprogramma’s op T.V. besteden we al in november en december aandacht aan Poinsettia.
  • Het melksap van de poinsettia is giftig.      

 

Nog meer info over Poinsettia (Euphorbia pulcherrima)

 

Bron : BBH

1 reactie

  • Anja H. Anja H. Op het eiland La Palma (Canarische Eilanden) is dit een algemene struik. Een vriend van mij daar heeft er meerdere in de tuin staan. Hij woont er pas een paar maanden. Deze struiken zijn echter behoorlijk kaal en alleen de kleine schutbladeren en bloemetjes zijn te zien. Hoe krijgt hij deze struiken weer mooi vol?? Is snoeien een optie?? Of is het een kwestie van voeding?
    Vrijdag 22 December 2017 om 10:25

Log in om een reactie te plaatsen