MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Plantentuin huldigt Meise met eigen fuchsia

343 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Plantentuin huldigt Meise met eigen fuchsia


Voor het eerst in de geschiedenis van de Plantentuin wordt een bloem naar een gemeente genoemd. Die eer viel de gemeente Meise te beurt, met een nieuwe fuchsia-variëteit: de Beauty of Meise. ”Vanaf juni is deze nieuwe variëteit van teler Marcel Michiels uit Koningshooikt in de Nationale Plantentuin in bloei te zien”, vertelt educatief medewerker Gert Ausloos van de Plantentuin.

“Het is de eerste keer dat de Nationale Plantentuin een bloem naar een gemeente noemt en dat zal ook niet meer zo vaak gebeuren, want we willen dit exclusief houden. Om de goede relatie met de gemeente Meise te onderhouden, gaan we op 24 juni ook een speciale dag voor de Meisenaars in de Plantentuin organiseren”, aldus Ausloos.

Burgemeester Marcel Belgrado (CD&V) is alvast zeer opgetogen met de Beauty of Meise. “Het is heel tof dat onze gemeente, waar de Nationale Plantentuin een groen monument is, zijn naam mag geven aan een bloem. Hoe meer kleur er aan onze gemeente wordt gegeven, hoe beter. Ik ben ook voorstander van de Dag voor de Meisenaar in de Plantentuin. Zo kunnen de inwoners van de gemeente, die trouwens gratis binnen mogen in de Plantentuin, vertrouwd raken met het 92 hectaren grote domein”.(GL)

Bron: Het Nieuwsblad

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen