Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beëindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Plantifier - Crowdsourced plantenherkennings-tool 

2077 x gelezen
Lieven G. door Lieven Gekiere • Donderdag 12 Juli 2018 Volg Lieven G.

Ken je dat? Je ziet een leuke plant in een park staan en zou deze ook wel in de tuin willen hebben. Je kunt echter geen naambordje vinden en weet dus niet hoe deze plant heet. Dat is dankzij de app Plantifier geen enkel probleem meer. Met deze app kun je eenvoudig planten herkennen met jouw eigen foto. Een Shazam voor planten... Hoe het werkt? Dat lees je hier. 

Crowdsourced 
Plantifier is verbonden aan de website MijnTuin.org. MijnTuin is een collectief van plantenliefhebbers en plantenkenners. Heb je een foto gemaakt van de plant waar je de naam van wilt weten? Dan kun je deze foto uploaden naar het platform. Experts en leden van Mijntuin.org zullen dan de naam van de plant benoemen en andere appgebruikers kunnen een duimpje omhoog of omlaag geven om dit antwoord te bevestigen. Je kunt vaak binnen een dag al de naam van de plant te weten komen. Het is een uniek collectief. Hoe meer mensen gebruik maken van de app, des te meer planten er opgeslagen worden in deze app. 

Helemaal gratis 
Deze plantenherkenning app is geheel gratis. Je werkt mee aan een uniek medium voor iedereen die meer van planten wilt weten. Je kunt de app zonder kosten downloaden via de Appstore of de Google Playstore. Ook op de laptop en computer is de app te gebruiken. Gebruik dan deze webversie voor het vinden van de juiste plant. Nadat de app is gedownload, kunt u direct aan de slag en antwoord krijgen op de vraag: “Welke plant is dit?”. De app is compatibel voor smartphones en tablets en is slechts 60,4 MB groot. 

Bouw jij ook mee aan een uniek netwerk van kennis over planten? Download dan de app! Kom erachter welke plant je nu gespot hebt en geef feedback op het antwoord van experts. Je hoeft nooit meer een plant of bloem mis te lopen en kunt zo jouw plantenkennis sterk verbeteren. Op deze manier kan deze crowdsourced plantenherkenning app een steentje bijdragen voor alle plantenliefhebbers. Download de plantenherkenning-tool kosteloos via de Appstore of bezoek de webversie online.

1 reactie

  • Hilde V. Hilde V. handig zeg. ik heb m gedownload en meteen een foto gepost.......t werkt. dank jullie wel
    Donderdag 13 September 2018 om 20:54

Log in om een reactie te plaatsen