MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Primula malacoides

1945 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

primula_malacoides_1.jpg

Naam: Primula malacoides Nederlandse naam: Sleutelbloem, Primula, etageprimula Herkomst: China Familie: Primulaceae Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Op een koele (12-15°C) plaats houdt de bloei langer aan. Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Gebruik bij voorkeur onthard water.


Algemeen: Dit is een hoger groeiende primula (30 cm) uit China. Hij is minder winterhard dan andere soorten en bloeit met kleine stervormige bloemen die in spiralen langs de stengels staan. Ze zijn al dan niet gevuld en hebben minder felle kleuren. De bloemkleur varieert van wit tot roze en magenta. Vaak zijn ze voorzien van een geel oog. De ovale, lichtgroene, getande bladeren zijn net als de stengels behaard.

Primula's als kamerplant vallen onder de categorie 'cadeauplanten'. Wat verzorging betreft hoef je aan deze planten geen schuldgevoel of complex over te houden als ze doodgaan. Ze worden meestal vervangen of weggegooid na de bloei.

Goed om weten: Sommige primula's (zoals Primula obconica) bevatten de stof primine, die een allergische reactie kan veroorzaken.

Problemen: Als het blad geel wordt kan dit wijzen op een te droge en warme standplaats. Het  kan ook veroorzaakt worden door te hard gietwater.

Lees ook:
Primula malacoides
Primula obconica
Primula Polyanthus-groep

primula_malacoides.jpg

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen